Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba na PayPal ze zahraničí

Od: kubinec® odpovědí: 12 změna:

Prosím vás o radu.

Asijský prodejce, mi chce vrátit penize za vadné zboží na PayPal účet, ale nevím kde najdu tyto údaje, které mu pak zašlu. Účet mám u Ery a Paypal mám propojen. Neví co mu mám přesně zadat

Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A proč Vám to chce vracet přes Pay Pal? Mně to také jednou prodejce nabízel, ale já na to nepřistoupila, protože bych tratila já. U Pay Pal za každou transakci platíte. Teda tehdy to tak bylo. Sice to není moc, ale nevidím důvod, abych nedostala zpět to, co jsem zaplatila. Já jsem zboží u prodejce zaplatila ze své karty přes svůj účet a trvala jsem na tom, aby mi peníze vrátil stejnou cestou. Musel mi vyhovět. Já mu tenkrát napsala, že lituji, ale účet Pay Pal nemám. A bylo to. Ale nevím kde nakupujete, u mne to bylo na Aliexpress. A když máte účet na Pay Pal, tak přece musíte znát své údaje.

hodnocení

na Aliexpress nakupoval jsem, a platil přes kartu Mastercard

nejdříve chtěl po mně číslo karty, na to jsme razantně nepřistoupil, na co mu bude číslo karty? To je tak akorát na "vybrání" karty

Pokud jste kupoval přes Aliexpress, tak to Vás nemá co chtít. Předpokládám, že jde o vrácení platby, kterou už dostal, protože píšete,že zboží je vadné. Takže jste odklikl příjem a Aliexpress uvolnil peníze. Tak tuhle zkušenost jsem ještě neudělala. U mne šlo vrácení určité částky, protože v balíčku chyběl jeden předmět. Chtěl po mně fotky a pořád se dohadoval. Ale já jsem ještě příjem balíčku neodklikla a reagovala jsem ihned. Takže jsem měla možnost otevřít spor. A to jsem také udělala a on mi nabízel poslat peníze přes Pay Pal. Na to jsem nepřistoupila a trvala na tom, aby mi peníze vrátil oficielní cestou přes Aliexpress. A tu možnost on samozřejmě má. Mou stížnost Alík uznal a on musel vrátit částku, o kterou se jednalo. Nevím, proč po Vás chce číslo účtu, ale tím podle mne nic neriskujete, nedáváte mu přece pin a žádné jiné údaje. Pouze Vaše číslo účtu, které dáváte běžně každému, od koho Vám má přijít nějaká platba. S tím on nic nemůže dělat. Ale zkusila bych se podívat, jestli máte možnost otevřít spor a řešit to tak.

hodnocení

nn, jeste jsem nepotvrdil příjem, stále čekám a nevím si rady

nafotil jsem prodejci, vady

nejdřive, že mi pošle část peněz s tim jsem nesouhlasil

nakonec přistoupil na to že mi pošle celou částku, jenže chce na paypal ted, ale ře potřebuje to čislo

hodnocení

0x

Ještě jsem Vám našla stránky, kde máte krásně vysvětleno, jak postupovat v různých případech. Je tam odpověď přímo na Váš dotaz, najděte si video "reklamace zboží". Navíc tam můžete komunikovat s lidmi, kteří se v nakupování v cizině vyznají.

ceskyali.cz/...

Tak musíte pokračovat přesně jak je uváděno v tom videu, které jsem Vám přeposlala. Nebo rovnou otevřít spor a napsat tam důvod do políčka. Ale pište anglicky a snažte se být stručný. Je dobré to, že on souhlasí s vrácením peněz. Ale on to také musí potvrdit v tom otevřeném sporu a odkliknout že souhlasí. Na to si dejte pozor. Také může odkliknout tlačítko odmítnuto a Vy si toho ani nevšimnete. Doporučuji pečlivě číst, co všechno je tam napsané. Když nebudete rozumět, raději zkopírujte a hoďte do překladače. Přeji Vám, abyste to v pohodě vyřešil.

hodnocení

rovnou jsem provedl "otevřít spor" a ztroskotal jsem u políčka kde mám zadat cenu jakou požaduji, tam prostě nelze zadat částka a tím to haslo

na video jsem koukal, ale pokud nemůžu zadat částku tak nic pomocí SPORU nevyřídím,že? Nebo jsem udělal něco špatně?

To je divné, vždycky je tam původní cena objednávky a pak můžete napsat, jestli chcete vrátit všechno, nebo jenom část. K tomu se vyjádří prodejce a tak to pokračuje, dokud se nedohodnete. Já Vám bohužel už lépe neporadím. Už nevím jak. *nevi*

Ještě ze zeptám. Díval jste se také na to předešlé video, kde bylo popisováno, jakým způsobem reklamovat zboží? Jestli ne, tak to je pro Vás hodně důležité. Tam se dozvíte, jakým způsobem postupovat a čemu se vyhnout.

hodnocení

aha tak na předešlé videou nekoukal

hodnocení

hotovo vyřízeno, díky "sporu" na Alíkovi peníze vratil hned, do té doby vytáčky že to či ono

děkuji

Tak vidíte že to jde. Jsem ráda, že Vám to dobře dopadlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]