Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zajímalo by mě o jak vysokou finanční provizi byste si řekli v případě že seženete svému kolegovi/zaměstnavateli nějakou zakázku.
Spolupracuji takto s jednou zámečnickou dílnou a nyní řešíme možnost i takovéto spolupráce, že bych sháněl zakázky.
V takovém případě že seženu zakázku, dostal bych provizi a snížil hodinovou sazbu pokud bych na zakázce spolupracoval.
O jakou výši % byste si řekli vy?
Předem děkuji za reakce...
Takovou, jakou si zámečnická dílna může dovolit. Konkrétní číslo nelze říct, protože netušíme, kolik dílna na té které zakázce vydělá, resp.jaký je její obvyklý zisk. Nechal bych to spočítat kolegu/zaměstnavatele a pak se rozhodl, jestli mi to za to stojí.
Ty zakázky dojednáváš i s cenou? Tak potom si provizi stanov sám (například zakázka by normálně byla za 5000, ty ji sjednáš za 5300, tři stovky jsou tvoje).
Kolik bych si řekl já? Od 0 do 10%, podle situace. Seženu zákazníka, pro "svému kolegovi/zaměstnavateli" tak si neřeknu nic, páč jsem pomohl kámošovi, který mi dává práci, abych si vydělal. Ani sousedům zámečníkům si nic neřeknu, když jim tam pošlu zákazníka.
Něco jiného je, pokud je to Vaše živnost hledat pro kolegu práci a on Vás za to bude platit. Pak ještě složité snižování hodinové sazby, aby se to pak vůbec vyplatilo.
To musíte individuálně zakázku od zakázky.
@marek87 - dostal bych provizi a snížil hodinovou sazbu
Takhle bych to nemíchala - radši o něco nižší % provize u zakázek, na nichž se budete podílet, než hýbat danou sazbou. Bude to přehlednější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.