Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jaký je dle vašeho názoru ten nejlepší důvod, jak získat od zaměstnavatele povolení k vybrání si řádné dovolené na jeden den, aby neřekl zaměstnavatel NE !?
Čerpání dovolené určuje zaměstnavatel.
Pokud o dovolenou požádáte předem, aby zaměstnavatel mohl zařídit případnou náhradu, neměl by být se žádostí problém ani v případě, že žádný důvod neuvedete.
V případě, že jsem dovolenou potřebovala v krátké době (následující den), se mi osvědčilo při podání žádosti navrhnout, jak (co/kdy) v práci udělám, případně co připravím pro zástup.
Co třeba říct, že máte nějaké vyřizování u doktorů a je toho více, tak to chcete stihnout vše za jeden den.
Mně přišlo vždy sprosté pokud se na důvod zaměstnavatel zeptal . Co je komu do toho,co budu dělat odovolené?
Zeptám se.Buď dá nebo nedá .Zvědavost ať si nechá na doma.
PS : Zavolala bych,že mi není dobře a potřebuji den volna.Pokud se nebudete někde veřejně vystavovat ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.