Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký důvod na řádnou dovolenou na jeden den?

Od: toledostar odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, jaký je dle vašeho názoru ten nejlepší důvod, jak získat od zaměstnavatele povolení k vybrání si řádné dovolené na jeden den, aby neřekl zaměstnavatel NE !? *smich*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

Čerpání dovolené určuje zaměstnavatel.

Pokud o dovolenou požádáte předem, aby zaměstnavatel mohl zařídit případnou náhradu, neměl by být se žádostí problém ani v případě, že žádný důvod neuvedete.

V případě, že jsem dovolenou potřebovala v krátké době (následující den), se mi osvědčilo při podání žádosti navrhnout, jak (co/kdy) v práci udělám, případně co připravím pro zástup.

hodnocení

2x

Podle toho, zda jste nezastupitelný nebo se jeden den bez vaší práce ve firmě nepozná - ale když zaměstnavatel nebude chtít, je vám sebelepší důvod k ničemu.

figurek*
hodnocení

1x

u nás v práci jeden tvrdil, že nutně potřebuje dovolenou, protože si zítra musí kopat hrob.

Šéfíci chvíli pouvažovali co s ním udělají, ale nakonec mu tu dovolenou raději dali.

A vykopal? *smich*

hodnocení

0x

Co třeba říct, že máte nějaké vyřizování u doktorů a je toho více, tak to chcete stihnout vše za jeden den.

72mona3*
hodnocení

0x

Nikdy jsem důvod sdělovat nemusela. *nevi* Stačilo říct, že ji potřebuji. M.

Také tak. Zaměstnavatele nidky důvod dovolené nezajímal.

lm®
hodnocení

0x

Mně přišlo vždy sprosté pokud se na důvod zaměstnavatel zeptal . Co je komu do toho,co budu dělat odovolené?

Zeptám se.Buď dá nebo nedá .Zvědavost ať si nechá na doma.

PS : Zavolala bych,že mi není dobře a potřebuji den volna.Pokud se nebudete někde veřejně vystavovat ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]