Nejste přihlášen/a.
Jednou za čas se mi stane, že třeba špatně polknu slinu, nebo jídlo a začnu se dusit. Nemohu popadnout dech. Subjektivní pocit je, že mi nateče čípek v krku a ucpe vzduchovod. Třeba nedávno jsem byl nachlazen. V noci mi zřejmě trochu hlenu vteklo do krku, já vyletěl a 5-10 minut sípal a lapal po dechu. Potřebuju se uklidnit a pak se pomalu nadechnout. Ale zkuste se uklidnit, když nemůžete dýchat. Je to hnus.
Vzpomínám si, že asi před 20 lety jsem se tak dusil, že jsem začal ztrácet obraz. Pak se mi trochu podařilo nadechnout. Neumíte si představit, jaká to byla slast!
Doktorka mi řekla, že slabé astma mám, ale že mi na něj nic nedá. Poslala mě na ORL, ale krčař řekl, že čípek i krk mám v pořádku.
Takže co dál? Počkat až se udusím a pak podat žalobu?
Neznáte někoho kdo to má podobně a nevíte co mu pomohlo?
Tím že čípek nateče, znamená nejspíš otok i kousek níž, v oblasti hrtanové záklopky. To je ta, která se během polknutí sklopí, aby sousto nebo nápoj nevnikly do průdušnice. Devadesát procent astmatických potíží mají na svědomí alergeny. A právě v oblasti hrdla a plic se navíc hodně odráží psychika. Pak je to začarovaný kruh. Strach ze záchvatu situaci zhoršuje. Nedejte se odradit jedním neúspěchem u jednoho lékaře. Vyhledejte jiného, případně alergologa. A než se Vám to podaří, zkuste v lékárně něco, co snižuje pohotovost k alergickým reakcím. Ať jste alergický na cokoliv /potravina, prach, infekt někde v těle, změna teploty, roztoči, pyly../, bylo by dobré mít u sebe nějakou první pomoc v podobě tabletky / antihistaminikum/ nebo spraye do hrdla.
Berte dlouhodobě E vitamin nalačno a pravidelně Mg - hořčík. Opatrně s potravinami, které často dráždí astmatiky: treska, krevety, kiwi, lískové ořechy, hořčice, ale i kravské mléko a vejce. Ideální by byla očista střeva. Jezte aspoň víc zeleniny, kys. zelí, kefír nebo probiotický jogurt, klíčky.
Dobrý den, to, že zaskočí slina, pití či jídlo "do druhé dírky", je poměrně běžné a zná to asi každý (a ani nemusí mít astma). Ano, je to situace nepříjemná, ale když začnete ihned vykašlávat či chrchlat (nebo se k tomu i předkloníte), tak je to řešitelné. Ovšem, Vy propadáte panice z otoku čípku a tím si problém zvětšujete - je to psychika, nesmíte si to tak připouštět a řešit to v klidu. Zdravím!
astmatik - tak to jste měl svůj dotaz napsat jinak. Píšete, že Vám zaskočí (což se stává občas každému) a otéká čípek. Jenže, Vám zřejmě nejdříve oteče v důsledku nemoci čípek (což není normální) a proto Vám zaskočí - a to musíte řešit s lékařem a nikoliv na internetu.
Můžeš si koupit "foukačku"pro astmatiky nebo pokud věříš léčitelům tak p. Davídek- http://www. Leciteldavidek. Cz , pozná co ti je.
Kamarádka se občas nemohla nadechnout, byly to nějaké potíže se srdcem. Pomohlo jí, že si došla k lékaři.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.