Nejste přihlášen/a.
Chtela bych vedet zda potvrzeni bezdluznosti z centralniho registru dluzniku je potvrzeni ze clovek nikomu nic nedluzi nejsem si vedoma ze bych nekde neco dluzila ale chtela jsem si to overit jestli nahodou jsem nekdy neco nezaplatila.
Když jsem před čtyřmi lety žádal o výpis z registru dlužníků,přišla obálka a v ní byla popsána vcelku podrobně celá má historie co se týče kdy,kde,kolik a na jakou dobu jsem měl úvěr a historie plateb,nebyla-li nějaká někdy v prodlení...atd. Též historie toho,kdy jsme kde dělal ručitele a jak probíhalo splácení dlužníka.
ja jsem si zadala o vypis bezdluznosti od cedr to je centralni registr dluzniku a nevim co je solus a jen me zajimalo jak je to spolehlive kdyz mi prijde ze nic nedluzim tak opravdu nikde nic nedluzim
Přijde Vám výpis historie Vaší platební schopnosti za několik let zpět.Ať dlužíte či nikoli. A u káždého závazku bude vypsano,zda bylo splácení bez problémů nebo jestli byla někdy nějaká platba delší dobu v prodlení.Na jakou částku byl závazek sjednán,kdy skončil a nebo kolik ještě chybí doplatit...atd.
Tuším, že jsem měl závazky označené zeleným kolečkem,pouze jeden,kde jsem dělal ručitele,bylo kolečko červené z důvodu opožděných plateb dlužníka.
Je to úřední listina,tudíž by to mělo býti spolehlivé.
zeptam se jaky je rozdil v tom potvrzenim mezi mezi solusem a centralnim registrem dluzniku ty registry by snad meli byt nejak spojene a melo by byt jedno u jakeho clovek pozada o potvrzeni
Nevím, zda se ptáte z důvodu, že jste někdy něco dlužila, nebo to máte jako synonymum pozitivního registru.
Pokud jste někdy dlužila a splatila, tak máte právo žádat po věřiteli vystavení potvrzení o bezdlužnosti - kvitanci. Viz občanský zákoník.
Máte-li na mysli obecnou bezdlužnost, budete muset kontaktovat veškeré subjekty, kterým platíte. Čili elektrárny, plynárny, mobiln operátory, atd...
u jisteho operatora mi rekli ze jim tam dluzim cca 2000 kc a pak kdyz jsem volala primo k nim tak mi rekli ze nic nedluzim proto jsem si nechala poslat vypis o bezdluznosti za ktery jsem si zaplatila aby mi nasli snad jestli nekde neco nedluzim jinak podle toho co mi pisete ze ja bych musela obchazet instituce na to nemusi byt doklad o bezdluznosti a penize jsem zak vyhodila z okna
Záleží,jak dlouho tuto částku dlužíte.
Ale nemyslím,že výpis bude rozhodující pro to,zda-li dlužíte či nikoli.
Pokud se Vám jedná pouze o toho operátora,tak si myslím,že bylo jednodušší vyžádat si u něj důvody dluhu a popřípadě podat reklamaci.
ja jim nic nedluzim mam od nich papir a nevim kde vzali ze bych jim mela davat nejake penize kdyz jsem asi 100 let nemamela zadny pausal a k cemu zeda to potvrzeni slouzi kdyz si budu chtit vzit hypoteku tak po me budou chtit vypis bezdluznosti a kdyby mi tam neco nasli tak by mi ji nedali
Pokud budete žádat o půjčku ( hypotéka,úvěr ze stav.spoření...atd), tak banka samozřejmě nahlédne do seznamu dlužníků a vyhodnotí podmínky v něm uvedené.Pokud tam uvedená částka nebude,tak je to v pohodě.Ale neznamená to,že operátorovi nedlužíte.
Nám též při žádosti o úvěr zdělili,že mám nějaký vroubek,ale že nám nemohou říci jaký.Proto jsme zažádali o výpis a zjistil jsem,že švagrová,které ručím na půjčku,shodou okolností také u ČMSS,nezaplatila 2x splátku.Jenže to jsem nemohl vědět,protože mi nic neřekla a až třetí upomínka s prodlením chodí i ručiteli.Vzal jsem peníze a dluh zaplatil a bylo vše v pořádku.
Zajděte na prodejnu operátora a vyžádejte si důvod, proč dlužíte.Pokud si nebudete vědoma,že je dluh oprávněný,podejte reklamaci!Do 30ti dnů se Vám musí vyjádřit a uvidíte.V žádném případě nezůstaňte lhostejná,aby ze 2tis. časem nebylo více.
Nějak je to chaotické, ale dostáváme se alespoň do konkrétní situace.
Jak mám pochopit větu: u jisteho operatora mi rekli ze jim tam dluzim cca 2000 kc a pak kdyz jsem volala primo k nim tak mi rekli ze nic nedluzim
Vám nechodí faktury, nebo jste již na tom tak zle, že Vám volají? Pak se informujete přímo u operátora a najednou nedlužíte?
pred asi deseti lety jsem mela pausal a kdyz jsem si ted chtela overit zda li je zrusen a vse zaplacen tak mi na pobocce rekli ze tam dluzim penize a kdyz jsem volala primo na jejich ustredi tak mi rekli ze nic nedluzim tak ja to taky nechapu poslali potvrzeni ze k nim nejsem dluzna ale proto jsem se rozhodla udelat si ten vypis jelikoz jsem to vubec nepochopila nejak mi nedali vedet tak jak ja jsem mela tusit ze tam je nejaky rest a ve skutecnosti tam zadny nebyl nehlede na to ze cezu muj pritel dluzi pry 25 kc za nejakou upominku o doruceni a nikdo mu nic nerekli ani neposlal tak jak to mohl vedet tak samozrejme ze se to zaplati ale za slozenku se da 22 kc nechapu tenhle system u nas kdyz si chce clovek overit jestli nahodou neni nikde dluzen tak jak to ma udelat proto jsem si myslela ze od toho jsou tyto spolecnosti aby Vam to zjistili
Hledal jsem na netu "registry dlužníků" . Nepřipadá mi, že některý z nich by byl veden a garantován státem kromě Centrálního registru úvěrů vedeného ČNB. Takže registr všech dlužníků a jejich dluhů asi neexistuje. Domnívám se, že takový registr, kam byste byla zapsána bez výslovného souhlasu, by byl protizákonný. U spousty smluv (mobil, úvěr, ...) však podepisujete, že pokud nebudete řádně splácet své pohledávky souhlasíte se zápisem do některého z registrů.
Takže podle mne potvrzení že NIKOMU nic nedlužíte dostat nelze, jen potvrzení, že nejste v určitém registru dlužníků.
Už jsem to tady psal v jiné otázce.
Zažádal jsem si o výpis ze SOLUSu a i když už mám exekuci a nějaké další dluhy tak mi stejně napsali že u nich žádný záznam nemám. Chtěj jsem to řešit jednou půjčkou(mám možnost od známých) ale není možnost jak bych zjistil přesnou částku kterou dlužím... BOHUŽEL!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.