Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat,lze zkontrolovat roční zúčtování, které dělal zaměstnavatel za rok 2017 až v tomto roce, tedy zpětně? Byla jsem na ÚP a v zaměstnání až v prosinci 2017 a žádala jsem o zúčtování daně toho zaměstnavatele. Ale po tom,co jsem si počítala daně za letošek sama, tak mám pochybnosti o správnosti toho loňského zúčtování. Můžete mi prosím poradit, zda s tím lze něco udělat? Děkuji
Bohužel jsem zapomněla zmínit, že mi neudělali odpočet na dceru. A to už asi bude stát za kontrolu, nebo se mýlím? Děkuji moc!
Ano, můžete za rok 2017 dodatečně podat daňové přiznání. Doložíte potvrzení zaměstnavatele o zdanitelných příjmech, odvedených zálohách daně a informaci, jestli bylo provedeno roční zúčtování daně z příjmu, a potvrzení ÚP (případně přiložíte čestné prohlášení, že jste po zbytek roku něměla žádné zdanitelné příjmy).
Je ale otázka, jestli se to vyplatí. Jestli jste v roce 2017 pracovala jenom v prosinci, nevydělala jste si pravděpodobně tolik, abyste mohla uplatnit celou roční daňovou úlevu na poplatníka. (Přeplatek daně lze vrátit maximálně do výše odvedených záloh.)
Bohužel jsem zapomněla zmínit, že mi neudělali odpočet na dceru. A to už asi bude stát za kontrolu, nebo se mýlím? Děkuji moc!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.