Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hraje tu někdo na kytaru a foukačku?

Od: juglans® odpovědí: 16 změna:

Prosím vás muzikanti,poradil by mi někdo,jakou si mám vzít harmoniku na písen-Milionů hvězd se ptáš-Škwor,Když na kytaře mám Capo na 5.políčku a písen hraji od Emi?Asi náročná otázka,nebo-li kdo se s tím bude zabývat,že?:-D.Ale věřím,že se tu někdo najde..Já jsem vzala Céčkovou harmoniku,ale zdá se mi,to poněkud nedokonalé,třeba by měla být jiná?jsem amatér,začátečník.Nemám doma třeba harmoniku Ačkovou,tak nemůžu zkusit.jen G,D,C.děkuji mnohokrát,pokud se někdo bude zabývat a poradí..

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

1x

kapodastr na pátém políčku ti přenese Emi na Ami a proto by ti céčková harmonika měla vyhovovat.

Důvod proč by měla céčková harmonika vyhovovat : Ve stupnici Amoll nejsou křížky ani béčka, přesně tak, jako v Cdur.

Důvod proč áčková nevyhovuje : Áčkovou tak jako tak použít nemůžeš, protože by ti hrála v Adur, se třemi křížky. Ty potřebuješ Amoll.

Přepiš si všechny akordy o čtyři tóny výš a na kytaru hrej normálně bez kapa v základní poloze od Ami.

No ale je mi jasné, že jako začátečník mi asi teď moc nerozumíš. Takže jestli mi moc nerozumíš, hoď sem fotku textu s akordy a já ti je přepíšu.

hodnocení

Figurek-Taky vám moc děkuji,jen jsem si nebyla jistá,jak popisuji dole.

iz*
hodnocení

0x

Kapodastr na pátém poíčku > to už se musí hůře hrát i hůře znít, ne? Já bych si píseň přetransponovala, abych kapodastr nepotřebovala. (S harmonikou poradit neumím.)

hodnocení

Zkuste tuto písen přetransponovat,sama uvidíte,že je to již pro né začátečníky,samé Barré,nebo nevím,třeba jsem nenašla všechny,nejlehčí je od Emi,co jsem objevila..No a na tom 5.políčku se mi tak nějak,nejlépe zpívá..:)

hodnocení

Možná že zpěv dokonce i o něco lepší,když Capo, na 6.políčku.ach jo,jasně že se hraje hůř..:-D

taky
hodnocení

0x

písničku neznám, ale pokud je ve stupnici E moll, což podle akordů supermusic vypadá, tak by do toho měla ladit diatonická harmonika v G dur. Pozor by bylo ale potřeba dávat při hře na kytaru na akord F#dur, který do stupnice E moll nepatří, ale samotný tón F# ano, tak jak je ostatně v akordech na supermusic zmiňováno...

hodnocení

Hrajete na kytaru?v té písni se jen brnkne samotné Fis,akord ne.Když budu hrát na kytaru bez Capo.,tak možná budu potřebovat Géčkovou harmoniku,nezkoušela jsem,ale takhle na 6.poli Géčková nepůjde.

hodnocení

omlouvám se myslela jsem na 5.políčku,né 6.

taky

Na kytaru hraji, pokud písničku hrajete s kapodastrem na 5. pražci a hrajete akord s prstokladem Emi, tak je to ve skutečnosti Ami a pokud je ve vašem provedení celá písnička ve stupnici A moll, pak potřebujete harmoniku s laděním v C dur. Opět ale platí, že místo akordu F#dur zahrajete pouze jeden tón na E struně na 6. pražci... Neznám konkrétní akordy, které v písničce hrajete, tak případně pošlete odkaz, nebo napište seznam akordů, které hrajete a samozřejmě je i důležité dodržovat durové a molové akordy, tak jak je předepsáno.

taky

zkoušel jsem tu písničku přehrát podle supermusic s originálem a je to v Es moll, tedy harmonika v Ges dur. Záleží ale jak to chcete hrát vy, pokud od A moll, platí zmíněné výše...

hodnocení

Hrozně moc děkuji,tak jsem tedy použila správnou harmoniku C?jen mi tam nešel jeden ton,tak to ještě zkusím..To víte v originále je to pro mne těžké,hraji teprv 2 roky na kytaru..Na harmoniku sice dýl,podle sluchu,ale v podstatě jim nerozumím,používám jen uši a jsem amatérka.Někdy se hned nestrefím,jakou popadnout harmoniku,pár jich prohodím,když někde chytám,co zrovna hrají,ale většinou se daří:),chtěla jsem se ujistit,jelikož zatím nemám všechny harmoniky..

taky

pokud budete chtít podrobnější informaci, můžete napsat na email takyta@post.cz

hodnocení

děkuji,vážím si toho,třeba někdy požádám o radu.Jen sem neumí dávat odkazy,to bohužel..

hodnocení

Hledala jsem i učitele na foukací harmoniku,představte si,že na netu,mi vyjel,pouze jeden jediný v praze-700kc.za hod.výuky..Já vím,že jsou různá videa k výuce,ale tento způsob pro mne není,navíc hraji jen podle sluchu a určitý zpusob jak foukat,aby vyznělo,tak,či onak,to já z videa,nejsem uplně schopna pobrat,lépe,kdyby někdo hrál vedle mne a zároven mě opravoval..Já sice hraji,někde od 5 let,ale to tak že průběžně,jak jsem měla chut,třeba taky rok né a pak zas,jen ted jsem se do toho hodně zakousla,protože ke kytaře,je to prima,A podle videa tepr vidím,že krom toho najít tony,vlastně dost k pěkné hře chybí,pro lajky,mé umění dobrý,ale u profíka bych neprošla:).proč je tak málo harmonikářů,znám v okolí jen asi 5 amatérů,ale to jen proto,že k nám občas příjdou do kapely a já ted na ně kontakty neměla,abych se mohla poradit..

hodnocení

0x
Urcit toninu dle prvniho akordu je znacne nespolehlive. Mnohem spolehlivejsi je to naopak podle posledniho akordu. Pak uz si pouze toninu posunout o per prazcu a hned vite, jakou harmoniku potrebujete.
hodnocení

Axus-Děkuji.já jsem však opravdu lajk,tohle ještě neumím..ani vlastně neznám moc noty a podobně..Jen podle sluchu..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]