Nejste přihlášen/a.
Proboha živýho, založte si normální účet v normální bance a pak nebudete muset řešit takové kraviny.
Většina bank je dnes bez poplatků za běžné služby.
ČOI by se vám vysmála. Ten e-shop jistě používá nějaký systém a VS nemusí být možné ovlivnit.
To by mne vážně zajímalo, jaké "jiné kraviny" byste řešila s normálním účtem.
Používám už řadu let běžný účet s internetovým bankovnictvím, občas i někde zaplatím kartou v internetu a účet mi nikdo nevybral.
Pokud své údaje "nevyvěsíte", kam Vás napadne, nikdo Vám účet nevybere. To už je pravděpodobnější, že o peníze přijdete na tom "speciálním" účtu.
Obchodník je povinen Vám peníze vrátit stejnou cestou, jakou jste platila. Pokud jste zvolila dobírku, měl by Vám peníze vrátit složenkou, nikoliv na účet.
Okradení matkou je "hodně silný kafe", ale není to "klasické" vybrání účtu. Matka se dostala k Vašim přihlašovacím údajům. Před tímto Vás neochrání ani ten "speciální" účet. (Prozradíte nám, oč jde?)
Do banky nestačí zavolat a přihlásit se "nějakým jménem", banka si volajícího prověřuje. Do své banky volám z telefonu, který jsem sdělila při zakládání účtu, přesto si mne banka vždy prověří.
Údaje jste ze sebe vymlátit nechat neměla. Pokud by se situace opakovala, vymlátili by je z Vás i od toho, co máte teď. (Co to vlastně je?)
Na policii jste se neměla nechat odbýt. Měla jste si nechat zavolat nadřízeného a trvat na vyšetření. Jak je dlouho? Nedalo by se ještě něco dělat?
Rozmazlení? Nevim, ale moc nechápu proč krádež neřešíš. Sebrat dopis = porušení listovního tajemství, vybrat cizí účet = krádež, vymlátit přístup k ůčtu a vybrat = loupež. Všechno s příslušnýou sankcí...
O účtu vůbec nemusí vědět, je několik možností účet mít zdarma, pak bys nemusela mít problém s identifikací platby...
Musíte platbu reklamovat u firmy, která Vám peníze měla vrátit, pokud jeto neúspěšné, žašlete jim prokazatelně výzvu, o tom, že Vám zadržují peníze a neoprávněněn se obohacují. Pokud nezvládnete komunikaci s firmou sama, musíte se obrátit na právníka.
Přeji Vám úspěch.
--------------------
poslat složenkou, ale to mi zase strhnou 50 kč
a bylo by to bez problémů...
Proč si nezřídíte jiný účet, jako mají milióny čechů. Desítky let používání je důkazem toho, že to je bez problémů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.