Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám číslo účtu a vs, teď se vyskytl problém

Od: mojejmeno odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, v bance nemám klasický účet, mám účet ve firmě, kde mám kartu, něco jako IB, a dobijí se číslem účtu a variabilním symbolem. Nemůžu tím nějak platit vše co bych chtěla, ale tento typ účtu mi stačí protože je na 100% zdarma a nikdo mi ho nevybere. Jenže z jedné firmy mi mají vrátit peníze za zboží které jsem vracela hned druhý den po vyzvednutí, protože nebyl český návod. Oni mi peníze poslali na jinej vs. Psala jsem jim asi 10x platební údaje, psala jsem že ten vs není ze srandy a že platbu poznám podle částky, protože platby mi dojdou 2 měsíčně. Může mi čoi napsat, že si nemám vymýšlet hlouposti k platbě a je to můj problém? Platila jsem dobírkou, a nevěděla jsem že to budu vracet, myslela jsem že je u výrobku český návod.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Proboha živýho, založte si normální účet v normální bance a pak nebudete muset řešit takové kraviny.
Většina bank je dnes bez poplatků za běžné služby.
ČOI by se vám vysmála. Ten e-shop jistě používá nějaký systém a VS nemusí být možné ovlivnit.

mojejmeno
No to bych zase řešila jiný kraviny, účet jde celkem jednoduše vybrat, už se mi stalo že jsem přišla takto o peníze a zjistila jsem to když jsem se pokoušela platit najem. Mě dojdou 2 platby měsíčně, pak to utratim za naftu a bagety. Na čoi mi řekli že si to mám nechat poslat složenkou, ale to mi zase strhnou 50 kč.

hodnocení

1x

Zřiďte si v nějaké bance účet, který normálně funguje a je to. Na trhu je dost bank, které vám vyhoví. Pokud tomu nevěříte, nechte si poslat peníze domů na vaší adresu.

mojejmeno
hodnocení

Teď mi kdosi z te firmy napsal, že tam napsal variabilní symbol, ale on napsal jinej než jsem já chtěla. Tohle mi nepůjde ke kartě. Už jsem několikrát něco posílala z klasického účtu a vím že i když prohodim jedno číslo v symbolu tak je problém, a i kdyby tam někdo chtěl napsat do zprávy "peníze od krávy" tak bych mu to tam napsala aby se platba rozlišila

iz*
hodnocení

0x

To by mne vážně zajímalo, jaké "jiné kraviny" byste řešila s normálním účtem.

Používám už řadu let běžný účet s internetovým bankovnictvím, občas i někde zaplatím kartou v internetu a účet mi nikdo nevybral.

Pokud své údaje "nevyvěsíte", kam Vás napadne, nikdo Vám účet nevybere. To už je pravděpodobnější, že o peníze přijdete na tom "speciálním" účtu.

Obchodník je povinen Vám peníze vrátit stejnou cestou, jakou jste platila. Pokud jste zvolila dobírku, měl by Vám peníze vrátit složenkou, nikoliv na účet.

doplněno 07.03.19 00:36:

Okradení matkou je "hodně silný kafe", ale není to "klasické" vybrání účtu. Matka se dostala k Vašim přihlašovacím údajům. Před tímto Vás neochrání ani ten "speciální" účet. (Prozradíte nám, oč jde?)

Do banky nestačí zavolat a přihlásit se "nějakým jménem", banka si volajícího prověřuje. Do své banky volám z telefonu, který jsem sdělila při zakládání účtu, přesto si mne banka vždy prověří.

Údaje jste ze sebe vymlátit nechat neměla. Pokud by se situace opakovala, vymlátili by je z Vás i od toho, co máte teď. (Co to vlastně je?)

Na policii jste se neměla nechat odbýt. Měla jste si nechat zavolat nadřízeného a trvat na vyšetření. Jak je dlouho? Nedalo by se ještě něco dělat?

mojejmeno
To je jednoduchý, matka mě sebrala obálku s prvním přihlášením do české spořitelny, tak jsem si řekla, že se nic nemůže stát, že se podívá ale nic nepřepošle, protože mi musí přijít sms na mobil abych potvrdila platbu. Ale pak jsem se dozvěděla, že se stačí přihlásit do ib té banky, a zavolat si tam z jakéhokoliv čísla a představit se jménem který tam je napsaný a oni to převedou. Takhle mi to vysvětlila paní v bance. A když jsem řekla, že o tom nevím že bych někdy souhlasila aby si tam mohl někdo zavolat z cizího čísla, tak řekla, to už asi nebudete chtít vybrat 3 tisíce. No a s rodinou se ještě občas vidím a v bytě mám takový ne zrovna bezpečný dveře. Navíc už se mi stalo hodně takových drobností, že je lepší být trapná ale opatrná, než být okradená.
mojejmeno
Ono kdyby jste třeba byl na sš a ještě bydlel u rodičů kteří by z vás bankovní údaje vymlátili, tak by to bylo trošku jiný. Ale to jsou s prominutím takový ti rozmazlení kteří tohle neznají. U na kartě jsou moje peníze v bezpečí, protože tam opravdu nemám tisíce.
asd1

Rozmazlení? Nevim, ale moc nechápu proč krádež neřešíš. Sebrat dopis = porušení listovního tajemství, vybrat cizí účet = krádež, vymlátit přístup k ůčtu a vybrat = loupež. Všechno s příslušnýou sankcí...

O účtu vůbec nemusí vědět, je několik možností účet mít zdarma, pak bys nemusela mít problém s identifikací platby...

mojejmeno
Nikde jsem nepsala že jsem to neřešila, pokoušela jsem se to řešit, ale škoda byla do 5 tisíc. Další věc, co mi řekli na policii byla, že je to proti někomu v rodině, a že to nebudou řešit protože to stáhnu. Já sem slíbila že to nestáhnu ať to řeší. Kdybych něco takovýho udělala já, tak bych šla sedět do zčernání.

hodnocení

0x

Musíte platbu reklamovat u firmy, která Vám peníze měla vrátit, pokud jeto neúspěšné, žašlete jim prokazatelně výzvu, o tom, že Vám zadržují peníze a neoprávněněn se obohacují. Pokud nezvládnete komunikaci s firmou sama, musíte se obrátit na právníka.

Přeji Vám úspěch.

--------------------

poslat složenkou, ale to mi zase strhnou 50 kč
a bylo by to bez problémů...

Proč si nezřídíte jiný účet, jako mají milióny čechů. Desítky let používání je důkazem toho, že to je bez problémů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]