Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je materiál plotny v harddisku toxický?

Od: paul1984 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, včera jsem otevřel již nefunkční HDD, a při vyndavání plotny se mi rozlomila v ruce na několik kusů plus prach, jedna částečka mě řízla do prstu. Dnes mě ruce podezřele brní, nemůže to mít souvislost? ani nevím z čeho se takové plotny HDD vyrábí (asi nějaké sklo nebo keramika potažená magnetickou vrstvou, údajně kobalt a další kovy). Mám také začínající syndrom karpalního tunelu, takže souvislost může být i s tím. Kůže zarudlá není.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý i vám...

plotny jsou z kovu či keramiky, potažené magnetickou vrstvou. Nemělo by to být nic vyloženě zdraví škodlivého.

hodnocení

0x

Brnění bude spíš souviset s tím karpálním tunelem. Pokud by to bylo něco toxického (což není), otékalo by to hlavně okolo té ranky. Taky jste to brnění možná podpořil tou vlastní obavou z následků.

jabraka*
hodnocení

0x

Magnetický materiál je vyroben z řady kovových kysličníků,z nichž některý může být i toxický.Škodlivé mohou být i některé prachové částice,tvořící nanočástice krystalů kovů nebo sloučenin kovu.V magnetickém materiálu mohou být ferrity niklu,molybdenu Neodymu a jiných.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]