Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v květnu 2018 jsem ukončila podnikání a od 1.1.do 31.5. jsem měla příjmy 10266kč, je pravdou, že nemusím podávat DP? A jak mám postupovat, při oznamování FÚ, ČSSZ a ZP? Děkuji pěkně.
Nebylo by nejjednodušší podnikání ukončit a uzavřít tím, že docela jednoduše podáte daňové přiznání i na částku nižší než patnáct tisíc, je to jen pár řádek v daňovém přiznání a zabere vám to stejně času jako psaní dopisu s oznámením, že jste měla příjmy nižší než limit. Máte to na oficiálním formuláři, který si založíte k ostatním předešlým. A nespekulovat jestli musíte nebo nemusíte.
Zdravotní pojištění za část roku zaplatíte zcela samozřejmě a ještě vyúčtujete zálohy, které jste platila a dorovnáte platbu tak, že vám případný přeplatek vratí.
Ukončení podnikání znamená i oznámení na sociálním i na zdravotní pojišťovně, nespoléhejte se na to, že si vaše ukončení podnikání jednotlivé instituce mezi sebou dají vědět.
Také záleží na tom, jestli jste podnikala jako hlavní zdroj příjmů, nebo pouze jako přivýdělek k zaměstnání, kde pokračujete, atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.