Nejste přihlášen/a.
Hlavně to neříkejte! Prý existují slova, která, když se pořád říkají, tak to fakt tak funguje. Všichni známe lidi, kteří pořád říkají, že nemají peníze a fakt je nemají. Bylo by to na dlouhosáhlé vysvětlování, musíte si najít něco, co vás nabije enegií. Někdy stačí koukat se kolem sebe a vnímat třeba přírodu. Tuhle jsem šla po městě a u keře se tam pářily sýkorky. No, to jsem ještě neviděla. žádné hup a je to. Ta holka prostě lehla pod keř a ten kluk na ní jako...v životě jsem to neviděla, prostě zážitek, zvláště když se teď pořád mluví o tom, jak ubývá ptáků... No, pokud se člověk nenaučí mít zážitek i z takových drobností, tak je ztracen. Jen tak pro doplnění, zkuste se podívat tento týden na Prostřeno! Občas se na to dívám, ale takovou skupinu důležitých hovádek / omlouvám se zvířatům/, jsem fakt dlouho neviděla. Pokud se v některém soutěžícím poznáte, tak takhle ne.
V dnešní době lidem, hlavně jejich organizmu nejčastěji chybí KYSLÍK a VODA. Tělo je však potřebuje pro správné fungování všech orgánů, zejména mozku, srdce, plic ap. V zaměstnání či škole sedíme v místnostech bez dostatečného větrání a dostatečného pitného režimu.
Dále máme nedostatek vitamínu D. Hlavně v době, kdy málo svítí slunce, je ho třeba tělu dodat+vitamín C, B, E.
Zkus Multivitamin Extra Strong od firmy GS drmax.cz/... a minerální vodu Magnézii s hořčíkem (pokud nemáš alergii na nějaký prvek/látku). S nedůvěrou jsem ho vyzkoušel, byl jsem také unavený "bez příčiny"a po dvanácti hodinách jsem cítil energetickou změnu. Tenhle stav "nabití"mi vydržel asi den od "nabuzení". Jinak ještě vitamin C (500g) od Zentivy zbozi.cz/... , ale ten jsem si bral obden. Účinky jsou nepatrně rychlejší. Kup si případně ovoce, zeleninu ( jablka, papriky ). Jinak porada s obvoďákem..
Váš věk? Co jíte? Jste zdráv? Nejste ve stresu? Kouříte? Sportujete? Jakou máte v práci zátěž?
Ono je jiné radit ulítanému študákovi, co nestíhá z atletiky na volejbal a třeba diabetickému důchodci s nadváhou, jehož jediný pohyb je po bytě.
Obecně víc pít /čistou vodu/, upravit si denní režim, víc chodit na vzduch, často větrat, vynechat těžká a smažená jídla, míň solit, omezit cukr, uzeniny, bílé pečivo. Přidat si více zeleniny, ovoce, zařadit klíčky, ořechy, mandle, sušené švestky, rozinky, fíky...Nesedět dlouhodobě u monitorů. Sport, práce, koníček a kvalitní spánek.
V krajním případě si nechte změřit krevní tlak, vyšetřit štítnou žlázu a krev. Únava bývá, když chybí železo. Toho mají málo ti, co se živí převážně mléčnými výrobky / jogurty/. Také chybějící hořčík způsobuje únavu. U těžce pracujících nebo sportovců bývá též na vině nedostatek soli. Hořčík i železo jsou v melase. Mají ji v každé zdravé výživě. Užívejte lžíci denně a k tomu shora uvedené, abyste nemusel tabletky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.