Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem často unavený

Od: ghefh odpovědí: 9 změna:
Ahoj, nevíte proč jsem částo unavený? Spím dostatečně. Nevíte co mi v těle chybí?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hlavně to neříkejte! Prý existují slova, která, když se pořád říkají, tak to fakt tak funguje. Všichni známe lidi, kteří pořád říkají, že nemají peníze a fakt je nemají. Bylo by to na dlouhosáhlé vysvětlování, musíte si najít něco, co vás nabije enegií. Někdy stačí koukat se kolem sebe a vnímat třeba přírodu. Tuhle jsem šla po městě a u keře se tam pářily sýkorky. No, to jsem ještě neviděla. žádné hup a je to. Ta holka prostě lehla pod keř a ten kluk na ní jako...v životě jsem to neviděla, prostě zážitek, zvláště když se teď pořád mluví o tom, jak ubývá ptáků... No, pokud se člověk nenaučí mít zážitek i z takových drobností, tak je ztracen. Jen tak pro doplnění, zkuste se podívat tento týden na Prostřeno! Občas se na to dívám, ale takovou skupinu důležitých hovádek / omlouvám se zvířatům/, jsem fakt dlouho neviděla. Pokud se v některém soutěžícím poznáte, tak takhle ne.

hodnocení

1x

V dnešní době lidem, hlavně jejich organizmu nejčastěji chybí KYSLÍK a VODA. Tělo je však potřebuje pro správné fungování všech orgánů, zejména mozku, srdce, plic ap. V zaměstnání či škole sedíme v místnostech bez dostatečného větrání a dostatečného pitného režimu.

Dále máme nedostatek vitamínu D. Hlavně v době, kdy málo svítí slunce, je ho třeba tělu dodat+vitamín C, B, E.

*palec2*

V odkazu se uvádí, jak se při nedostatku vit. D cítíme:

supermamy.maminka.cz/...

*slunce*

vedma
hodnocení

0x
Ooooo... Napojuji se na vaše čakry... Ooooo, vytahuju svoji křišťálovou kouli. Zahledim se do ni a říká mi, že vám chybí... Návštěva doktora. Ten nemá na rozdíl ode mě kouli a nevěští na dálku, ale vezme vám krev a zjistí, co vám v těle chybí.

olinl
hodnocení

0x

Zkus Multivitamin Extra Strong od firmy GS drmax.cz/... a minerální vodu Magnézii s hořčíkem (pokud nemáš alergii na nějaký prvek/látku). S nedůvěrou jsem ho vyzkoušel, byl jsem také unavený "bez příčiny"a po dvanácti hodinách jsem cítil energetickou změnu. Tenhle stav "nabití"mi vydržel asi den od "nabuzení". Jinak ještě vitamin C (500g) od Zentivy zbozi.cz/... , ale ten jsem si bral obden. Účinky jsou nepatrně rychlejší. Kup si případně ovoce, zeleninu ( jablka, papriky ). Jinak porada s obvoďákem..

janys79
hodnocení

0x

Můj děda říkal... "Jsi unavený? Tak běž spát.".V práci to asi nepůjde, ale začal bych tím, že budu večer chodit hajat o půl hodiny dříve. A pokud to jde přes víkend, dát si hodinku po obědě.

lesan
hodnocení

0x

Také to může být jarní únava. Na někoho hodně působí změny počasí. Má se prý zvýšit příjem ovoce, zeleniny, přes zimu je v těle méně vitamínů.

liska5
hodnocení

0x

Váš věk? Co jíte? Jste zdráv? Nejste ve stresu? Kouříte? Sportujete? Jakou máte v práci zátěž?

Ono je jiné radit ulítanému študákovi, co nestíhá z atletiky na volejbal a třeba diabetickému důchodci s nadváhou, jehož jediný pohyb je po bytě.

liska5

Obecně víc pít /čistou vodu/, upravit si denní režim, víc chodit na vzduch, často větrat, vynechat těžká a smažená jídla, míň solit, omezit cukr, uzeniny, bílé pečivo. Přidat si více zeleniny, ovoce, zařadit klíčky, ořechy, mandle, sušené švestky, rozinky, fíky...Nesedět dlouhodobě u monitorů. Sport, práce, koníček a kvalitní spánek.

V krajním případě si nechte změřit krevní tlak, vyšetřit štítnou žlázu a krev. Únava bývá, když chybí železo. Toho mají málo ti, co se živí převážně mléčnými výrobky / jogurty/. Také chybějící hořčík způsobuje únavu. U těžce pracujících nebo sportovců bývá též na vině nedostatek soli. Hořčík i železo jsou v melase. Mají ji v každé zdravé výživě. Užívejte lžíci denně a k tomu shora uvedené, abyste nemusel tabletky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]