Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit deprese?

Od: smutek odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, mám diagnostikovane deprese a úzkosti, trápí me a nevim už co s tim. Navštěvuji psychologa a psychiatra. Beru léky Sertralin 100 mg denne od pulky prosince minulého roku. Jsem studentka střední školy, takže jsem mladá. Propadam ale beznaději ze lepe nebude. Už takhle dál zit nemuzu. Nenavidim se ani svuj život nemam rada ale kvůli ostatním lidem se snazim fungovat. Někdy se nervove hroutim a cela se klepu. Moc bych si přála abych byla stastna. Nemate někdo nejake zkušenosti? Prosím

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Stejně jako drogová závislost, alkoholismus, stejně tak deprese bude mít člověk vždy - může se k nim jen pevně postavit a dělat to, co mu radí lékaři, svědomí a co je v jeho možnostech.

Máte celý život před sebou - takže rada "vyhýbejte se stresu" je k ničemu. Prostě si zkuste najít nějaký rituál, zvyk, .. něco, co vám v těch těžkých chvílích pomůže dostat se zpět do života.

doplněno 04.03.19 17:31:

Je dobré mít u sebe velmi dobrého přítele-přítelkyni... do budoucna hledejte opravdu kvalitního přítele s pevným charakterem. Měl by předem vědět, do čeho jde. V rodině mám také jednu paní, která přes deset let bojuje - a nebýt jejího manžela, už by tu dávno nebyla.

Držím vám palce!

smutek
hodnocení

Děkuji moc, zkusím.
anonymka
Ahoj, jsem už starší.a brala jsem taky toto . Momentálně trpím taky depresemi.ale oběvila jsem něco co mě pomáhá . Jinak dloudobě chodím na terapie . Jestli chceš mě je 22..můžeš napsat na vymyšlený email : bobik.smetanek.cz ..ráda ti poradím .. pozitivní chuť do života..sama s tím bojují .. dlouhodobě..bez podpory rodiny ..z který mám ještě větší deprese..
..
smutek
hodnocení

Napisu,Přátel si moc vazim, presne takove mam.
anonymka
bobik.smetanek@seznam.cz

belicka
hodnocení

0x

Tak z něčeho tohle všechno vzniká.

S čím nejste spokojená, co Vás trápí?

Když nepomáhá lékař, léčba.

Co zmůžeme my?

Zamyslete se, jste mladá, nezkušená, učíte se žít. Nemáte vzor v rodině, v okolí, jak brát život zlehka, s optimismem?

Studujte jen tak laicky pro sebe psychologii, časopis psychologie, internetové stránky, knihy /půjčit v knihovně/. Ani byste nevěřila, kolik psychologů začalo studovat tento obor jenom proto, že sami měli psych. problémy a chtěli sami sebe lépe poznat, pochopit proč, příčinu.

Jinak na všechny problémy duše je dobrý sport. Co děláte, čím se zabýváte, chodíte do sokola, plavat, přihlaste se do nějakého sportovního oodílu.

Pokud nechcete sportovat, tak se začněte hezky líčit, dbát o sebe, najít bezva účes, začít si něco plést, háčkovat, šít.

Budete se sebou spokojená a tím se problémy zmírní, ne-li zmizí.

Pokud berete prášky, tak to jsou oblbováky, jste zpomalená, utlumená, mají i plno vedlejších účinků. Lékař může předepsat slabší prášky.

Pokud najdete sílu, tak vždycky si musíte říkat, že pomoc najdete na konci své paže, nikdo Vám v tomto nepomůže.

Mnohdy se člověk v sebelítosti vyžívá, dělá ze sebe chudáka, chce, aby ho lidé litovali, uzavírá se do své ulity, nebo naopak vzdoruje, chce ublížit okolí, svým nejbližším.

Hodně věcí proberete na sezení, a zamyslete, jak se stravujete. Najděte si na inernetu potraviny, které dělají dobře duši a to hlavně jezte. Myslím, že tam patří banány, avokádo, ovesné vločky, mandle a oříšky, skořice a desítky dalších. Máte-li možnost, vypište si je, nakupte společně s mamkou a vařte z nich, dělejte si sama svačiny do školy.

Každý den si doma 20-30 minut zacvičte, sestavu cviků si najdete na internetu, jak procvičit celé tělo, nebo zkusit jógu, najít kurzy atd. Udělejte si řád. Dokážete to? Je to vše ve Vašem přístupu.

Až se začnete koukat po klucích a oni po Vás, zamyslete se, jestli budou mít zájem o utrápenou holku na práškách s depresí. Kluci chtějí fajn holku, trošku veselou, vyrovnanou, cílevědomou. Takže by bylo lepší začít chodit s klukama až budete zcela fit. Ono i po škole plno zaměstnavatelů upřednostňuje zdravé a optimistické žadatele.

doplněno 04.03.19 17:57:

Také jsem měla deprese, brala léky, chodila k psychiatrovi.

Co mě pomohlo? Uvědomila jsem si, že nechci mít ---- stigma ---- , mít cejch. Být sociálně zaškatulkován v této kategorii lidí. Chtěla jsem být normální, zdravý, nezávislý jedinec.

anonymka
Ano máte v něčem pravdu ale tazatelku chápu a je těžké si v tomto stavu hledat kluci ..a ani oni nestojí o namyšlený co si o sobě moc myslí..a i kluci můžou mít deprese..
smutek
hodnocení

Mám spoustu vzorů, jen prostě ten vnitřní pocit beznaděje smutku nechuť k životu nemizí. Chodim 2x-3 x týdne do posilovny občas delam i jogu. Dale maluju, fotim, čtu, chodim ven.. jim pestře a zdrave a snažím se aby tělu nic nechybělo. Tyhle léky me neoblbuji, zabírají casem a nevzniká na nic závislost
smutek
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]