Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji poradit. Vlastním družstevní byt který je psaný na mě. Bydlím tu s přítelkyní a oba tu máme trvalé bydliště. Ale co když by jsme se rozešli? Mohu podnajmou byt přítelkyni a já se přestěhovat a změnit si trvalé bydliště? Protože já mám kde jinde bydlet ale přítelkyně ne. Moc děkuji za jakoukoliv reakci.
Pokud je ten byt družstevní, tak ho nevlastníte. Není Váš, patří družstvu. Podnajmutí takového bytu Vám musí schválit družstvo. Určitě máte nějaké stanovy, přečtěte si je a možná, že tam na možnost podnajmutí narazíte.
Trvalé bydliště je jiná otázka, nemá s vlastnictvím bytu, ani s případným podnájmem nic splečného.
Družstevní byt nevlastníte a "není psán na Vás". Družstevní byt je majetkem bytového družstva (BD), jehož jste členem a s nímž máte uzavřenu nájemní smlouvu.
Jako člen BD jste povinen se řídit stanovami "svého" BD. Už jste se s nimi seznámil?
Všechny stanovy BD, které jsem viděla, umožňovaly podnájem někomu dalšímu jenom v případě, že si člen a nájemce v jedné osobě předem vyžádal souhlas BD.
Změna Vašeho trvalého pobytu bude záviset na tom, kam byste se chtěl přihlásit. Přihlášením k trvalému pobytu v novém místě "automaticky" zanikne původní (předchozí) trvalý pobyt.
Poznámka: Opakovanou otázkou porušujete zdejší pravidla. Měl jste se vrátit k původní otázce, upřesnit ji a aktualizovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.