Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výkup nemovitosti nebo insolvence?

Od: daisy535® odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
mám exekuci na dům. A zajímalo by mě, jestli tu máte někdo zkušenost s výkupem nemovitosti?
Popř. je lepší varianta jít do insolvence nebo vyřešit situaci výkupem (dům jsem chtěla stejně prodat).
Nikdy jsem v takové situaci nebyla, tak vaše případné dotazy zodpovím, pokud jsem pro vás nenapsala všechny informace.
Předem děkuji za vaše rady a informace.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Daisy,

pokud už máte exekuci na dům, nemůžete ho prodat bez dohody s exekutorem. I potenciální kupec by jednal s Vámi i s exekutorem, platil by exekutorovi a Vám by po převodu nemovitosti doplatil zbytek ceny.

Počkejte si ještě na uživatelku nebo napište (odkaz "Vnitřní pošta" v horní liště) uživatelce @Sebod (bez toho zavináče), ta Vám poradí nejlépe.

hodnocení

0x

Samotná informace o exekuci v katastru nemovitostí snižuje hodnotu nemovitosti často na neprodejnou... Nemovitosti jsou v exekuci s "nařízením prodeje" i desítky let.

Nejlepší varianta je sehnat peníze, zaplatit exekuci a dům prodat. Samotný termín dražba je prostě vyhlášení prodeje s malým okruhem zájemců, kteří na tom chtějí jen hodně vydělat... takže prodej za pakatel.

doplněno 02.03.19 11:42:

No a to je ten "bordel" v CZ. Chce to najít kupce, domluvit se na záloze a smlouvě, uhradit jeho penězi exekuci a dokončit převod nemovitosti s doplatkem... Ale je to opravdu velmi složité- tedy najít takového kupce.

hodnocení

Já takovou sumu sama nesezenu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]