Nejste přihlášen/a.
Prosím o pomoc ve věci danění příjmů v oblasti elektroniky a elektrotechniky. Mám zaměstnání a jako přivýdělek montuji sat, antény vč. nákupu potřebného materiálu. Zda se jeví jako optimální v tomto případě danit paušálně (60 nebo 80%?)... je to vlastně řemeslo?..jsem jinak vyučený elektrikář.. nebo je výhodnější to druhé tj. příjmy -výdaje. A jak nejlépe postupovat v takovém případě kdy jsem v práci zaměstnán a tohle mám navíc...děkuji za pomoc..
Pokud Vám materiál na ty motnáže prochází účetnictvím tak si musíte výhodnost spočítat sám podle reality. Pokud jen montujete z materiálu, který si zákazníci dodali sami, tak skoro určitě výdaje % dle §7 odst. 7 . Moje doporučení z 20 let zkušeností živnosti při zaměstnání, z toho to byla 3 roky hlavní činnost: účetní se vyplatí a měl by být pojištěn na škody, které Vám svou škodou způsobí. Předpisy jsou už tak komplikované a mění se tak rychle, že je škoda času je sledovat. Už jen určení které příjmy byly z živnosti řemeslné a které z jiné není jednoduché a každý finanční úřad na to může mít jiný názor. Účetní, který v působnosti daného FÚ dělá více osob tam obvykle má dobré styky a ví koho se zeptat.
Děkuji, ano, mnohdy jsou to montáže od "A" až do "Z" a někdy opravdu jen z toho co si zákazník sám koupí.. prostě jak kdy. Já se v tomhle opravdu neorientuji a tak teda jsem z toho te´d ještě víc moudrý... asi teda budu muset hledat účetního který mi to nějak dá dohromady..nicméně jde mi jen o pár faktur, které jsou však na vyšší částku..a tak nevím aby mně s tím nějaký účetní vůbec nevyhodil..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.