Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, doktorka mi zalomila nástroj, když mi čistila zubní kanálky. Samozřejmě se nepřiznala a vyrokovala, že zub musí vytrhnout. Já jsem s vytrhnutím nesouhlasila a odešla jsem od ní k jinému zubaři. Ten mi udělal rentgen a zjistil, že mi zalomila v kanálku ten nástroj. Objednal mě na speciální kliniku, kde mi za 3600kč nástroj vyndali. Dále mi byl do zubu implantován čep za 1500kč a korunka za 5500kč.
Prosím o radu na koho se mám obrátit, aby mi tuto finanční náhradu zubařka proplatila. Soudit se nechci, to je nadlouho.
Děkuji
Zajímavé. Můj zubař mi nedávno povídá "tady je zalomený nástroj v kanálku zubu, ale to ničemu nevadí, potíže nezpůsobí" a pojmenoval kov, ze kterého ten nástroj je s tím, že kov je to naprosto bez jakékoliv možné reakce se okolím. Je to zub už leta bez potíží, nemám důvod zubaři nevěřit.
Takže mně se to zdá tak, že doktorka tam zalomila kus nástroje, pak z nějakého (mně neznámého) důvodu chtěla zub vytrhnout, a na té speciální klinice jste jim trošku přidala na výplatách, aniž by to opravdu bylo třeba.
Samozřejmě může být všechno jinak, ale s touto svou zkušeností nemůžu reagovat jinak
Zajímavé právní názory. Jestliže něco provozuji, tedy i lékařskou praxi, je to OSVČ jako každý jiný podnikatel. Zodpovídá za kvalitu své práce a zalomení nástroje v zubu je evidentně chyba lékaře, sám se nezalomí. Buď moc páčila, nebo to tam strkala pod špatným úhlem, prostě to zavinila, ať to bylo jak chtělo. Jako pekař, když má v housce švába, je to jeho vina, i když ho tam nedal schválně a musí tedy zákazníka odškodnit. Takže jak kdo může říci, že ten lékař není na vině. A kanálky si nikdo nezaviní, prostě zub se začne kazit a je dokázáno, že se kazí i lidem, co si čistí zuby 5x denně. Takže za lékařem, chtít odškodnění a jste v právu! Lékař není bůh ale jen člověk, který také chybuje a bohužel, poměrně často.
Pochybuji, že by vám lékařka zaplatila čep a korunku, obojí byste si v každém případě platila ze svého. Takže bych zkusil jít na dohodu o náhradu částky za vyndání nástroje. Možná, že je ta lékařka i proti takovým událostem pojištěná, takže by to pak nemusel být velký problém.
Lékařka poškodila evidentně zdraví svého pacienta svou nešikovností nebo smůlou, to už je jedno. Pacient tedy o zub přišel, muselo se to řešit nákladněji, než to možná šlo před tím. A ještě psychická a bolestivá újma, kterou ona způsobila. Takže pokud máte důkaz- snímek z rtg a lékařskou zprávu, co vám museli v důsledku zalomeného nástroje dělat, vzala bych jí, šla za lékařkou a snažila se domluvit, v opačném případě se zeptat na zdravotní pojiš´tovně, jak dál postupovat a je možné si stěžovat i na lékařské komoře. Soud až naposled, samozřejmě. Ale lékařka nechce přijít o renomé ani mít popotahovačky, takže myslím, že ráda vše uhradí. Ví dobře, že by z toho vítězně nevyšla. Nástroj se sám nezalomí, vede jej něčí ruka. Snad jen že je nástroj vadný, ale to už její věc, ať se pak soudí s dodavatelem.
Jaképak zdraví? Zub, u kterého se jeho majitel svojí "péčí" dopracoval až k tomu, že je třeba čistit kanálky, má do zdravého zubu velmi daleko. Jako by si někdo ufik vlastní nešikovností prst na cirkulárce a pak žaloval lékaře, že mu prst přišili, ale on se nechytil a stejně o prst přišel.
pb : Pleteš se. To je jako kdyby sis ufikl půlku prstu, doktor ti jí přišil naruby a pak řekl, že se musí uříznout celej...
Já bych to asi k soudu dal, zubařka ti prostě způsobila nějakou újmu (nejspíš ne úmyslně, ale z nedbalosti) a v důsledku její konání ti vznikla psychická i materiální újma. To by mohlo vyjít...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.