Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidič tramvaje a psychické problémy

Od: jenda94 odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

Od malička trpím depresivními a úzkostnými stavy a dohnalo mě to k léčbě na psychiatrii minulý rok, kde mě kvůli závislosti na alkohol přeřadili na protialkoholní léčbu. Diagnostikovali mi Hraniční poruchu osobnosti. Nyní užívám psychofarmaka a alkohol jsem omezil. Pracuji ale ve fabrice, kde mě to psychicky ubíjí. Mojim snem je řídit tramvaj, protože tramvaje jsou moje hobby. Vím jakou velkou zodpovědnost tahle práce obnáší. Chci si jít za svým cílem, ale bojím se že díky moji poruše osobnosti a tomu že jsem podstoupil protialkoholní léčbu budu mít bránu úplně zvřenou. Jsem jinak zodpovědný člověk a dokážu rychle reagovat. Najde se tu nějaký tramvaják s podobnými zkušenostmi nebo někdo co o té práci ví hodně a poradí? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

@jenda94 - Nyní užívám psychofarmaka a alkohol jsem omezil... Jsem jinak zodpovědný člověk.
Nezlobte se - nejste. To byste totiž neuvažoval o tom, že vyjedete do městského provozu s desítkami lidí za zády.

Máte-li tramvaje jako koníčka, pak u nich můžete pracovat i jinak, než jako řidič.

hodnocení

2x

Nezlobte se ale nejste kandidát na řidiče tramvaje. Moje švagrová je již několik let ,,tramvajačka,,a jsou tam celkem težké psychotesty,musíte donést výpis své zdravotní karty,docela dost učení.Alkoholik k tomu,skoro si myslím,že si snad tady děláte legraci!?

hodnocení

1x

Mějte rozum, uškodíte sobě i druhým. Váš stav se stresem při řízení může zhoršit, navíc řidič MHD prochází psychol. testy a žádný lékař nepodpoří takovouhle diagnozu do takové profese. Nic ve zlém, ale neriskujte to. Nestálo by to za to. Jistě se uplatníte v mnoha dalších profesích, kde budete bez problému dobrý a vážený pracovník.

belicka
hodnocení

1x

Co máte za vzdělání?

Pokud jste vyučen v černém řemesle, mohl byste se přihlásit na místo technika, karosáře, dělníka, lakýrníka, dělník v dopravě, elektromechanika a dalších pomocných profesí. Chvilku pracovat třeba na pozici dělníka v dopravě dpp.jobs.cz/... anebo ještě pozice s menšími nároky traťový dělník dpp.jobs.cz/... a po nějakém čase si udělat řidičský průkaz, pokud ho nemáte a poté se přihlásit na řidiče tramvaje. Takhle postupovat. Jinak přímo, podle těch propozic to nevidím nadějně /alkohol, psychika/. Zavřete si vrátka hned v začátku a druhá příležitost se nedává.

Všechny pracovní nabídky jsou podrobně uvedeny na dpp.cz na Pracovní příležitosti.

Píšete - alkohol jsem omezil a pro svůj sen jsem ochoten cokoliv. Na psychofarmaka nebude alkohol moc vhodný.

Začněte sportovat. Vyberte si sobě příjemný sport a vytrvejte v něm. Pravidelné sportování se odrazí na Vaší tělesné stránce, na Vaší psychice. To potom z člověka vyzařuje klid, zdatnost, pohoda, sebevědomí.

Naopak chemie a alkohol, kouření, drogy člověka zpomalují, člověk je mnohdy utlumen, nebo naopak roztěkaný, neklidný.

Takže se dejte dohromady, ať fungujete jako běžný občan.

Zkuste tedy se do této firmy dostat na obyčejnou, dělnickou pozici /zde při nástupu neuvádí psychologická vyšetření/ a postupně se vypracovat na toho řidiče.

hodnocení

0x

přečti si tohle : prazsketramvaje.cz/... podle mne nemáte šanci, ale zkusit to můžete

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]