Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
poradil by mi někdo, co znamená dežaví?
Dík
Déjá vu (francouzsky "již viděno", vyslovováno [deʒa vy]) označuje v psychologii jev, kdy má člověk z ničeho nic intenzivní pocit něčeho už dříve prožitého, viděného nebo slyšeného.
V běžné řeči nebo např. v divadelní kritice může ale znamenat také prostě něco, co "jsme už viděli", co není originální, původní.
Déjá vu jsem zažila před časem, když jsem jela ze zvědavosti do míst, kde jsem měla údajně žít v minulém životě (podle jedné vědmy, která mi věštila budoucnost a zároveň mě nechala v hypnóze nahlédnout do minulosti). Byla jsem překvapená, jak jsem okamžitě vnímala na tom místě pocit již jednou zažitého, jako bych se vrátila do známého prostředí, ale přitom jsem tam v tomto životě nikdy nebyla. Našla jsem důkaz. Člověka to přesvědčí o životech po životě
Podle mne to byla jenom reakce na to, co Vám ta "vědma" řekla. Za důkaz "životů po životě" se to brát nedá.
@Iz, když jsem našla důkaz, bylo to něco, co mi vědma neřekla, navíc jsem se tam setkala se starousedlíkem, který mě poznal a zdravil (asi jsem si podobná ), taky vyprávěl o něčem, co už jsem věděla od svých předků. Byl to zvláštní pocit a zajímavá zkušenost.
To se mi několikrát stalo, když jsem byl malý, šel jsem třeba s rodiči krajinou nebo městem a najednou jsem uviděl třeba nějakou "scenérii" a najednou jako když mně kopne jsem se zarazil a říkám to není možný, tohle už jsem přece viděl..."Vědecky" to vysvětlují chybou v chronologii vnímání, tj. že mozek špatně zařadí vnímané události nebo spíš je "předřadí" čímž má člověk pocit že to co vidí právě teď viděl již v minulosti..., může to ale samozřejmě mít i spirituální výklad,jakože jsem tu už někdy skutečně byl apod., často jsou to ale jen takové "záblesky" nyní se mi to už nestává zase se ale stává že někdy naopak "nevím kde jsem" za jistých okolností
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.