Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Já už jsem na takovéto telefonáty alergická. Ještě nedávno jsem na sdělení, že dělají průzkum, odpovídala: "Nás nezkoumejte." A zavěsila. Ale příště jsem telefon jen odložila na stolek a šla si po svém. Z dálky jsem slyšela "haló haló jste tam?" a pak položili. Udělala jsem to asi 3x a od té doby mám klid. Oni totiž i tito otravové musejí své telefonáty platit. Ida
bud budes slusny a posles je do prdele hned na zacatku anebo jim na vsechno odpovidat nevim, po par sekundach hovoru pochopi ze nemas zajem a pokud se nepletu tak mazou pak tvoje cislo z databaze, protoze se s tebou bavit je pro ne ztrata casu
"...po par sekundach hovoru pochopi..."
Proč po pár sekundách? Pěkně je nechám vypovídat, slušně, stručně, ale neutrálně odpovídám (možná, nevím, třeba, no uvidím...) a když po 1/4 hodině skončí, tak jim odpovím: "Děkuji za zajímavou informaci, nashledanou".
mne- koho - babičku? Zkus odejít od operátora. Od přechodu OD o2 razantně ubylo těchto spammerů. Za druhé vedu s nimi dlouhý hovor jak to jde, nechám je vykecat, občas řeknu co chtějí (když je to anketa, když telešopr, tak ne ovšem), občas dělám že neslyším. Nechám je tzv. vykrvácet, sami ukoční hovor.
Anergetiky odmítám se sdělením, že za dva měsíce jdu do důchodu a stěhuji se k synkovi, který bude vše platit za mě, jako jsem to platil já za něho.
Produkty na hubnutí nepotřebuji, neboť jsem hubený dost.
Zkrátka, přistupuji k telefonistům tak, že je to jejich povolání a musí nějak vydělávat. Neurážím je, nenadávám, ale vždy odmítnu s přáním hezkého dne.
Odpovědí už bylo dost, tak dám doplňující otázku: jak často se s tím setkáváte? Moje telefonní číslo je veřejné, mají ho desítky e-shopů, je na několika webových stránkách - a tyto hovory mívám tak snad maximálně jednou ročně (a když už, tak to bývá většinou nějaký průzkum, žádné nabídky).
Já bohužel často - několikrát do měsíce, byť tedy na firemních číslech - takže nechápu drzost některých ***, kteří jsou schopni volat o víkendech, po večerech a podobně. A zvednout ten telefon musím.
Mám dojem, že tihle "otravové" mají nějaká oblíbená tel. čísla. Znám několik lidí, kteří si stěžují na neustálé obtěžování a pak i další, kteří se s tím setkají výjimečně. Dokonce mám i pocit, že si ti "otravové" vybírají spíše "kreditní" čísla, než čísla ostatní.
Tato volání přijímám průměrně po třech týdnech. Hovor vždy rychle končím slovy děkuji, nemám zájem, sbohem.
Neznámá čísla přijímám, protože to občas je nějaký úřad, lékařská ambulance atd. Nedávno mi z neznámého čísla volala spolužačka ze ZŠ. Jak jsem byla ráda, že jsem hovor přijala!
Tazateli a hlavně jeho babičce moc neporadím. S hodně starými lidmi je to těžké. Moje maminka už kdysi dávno, když se tyto otravné hovory začínaly rozmáhat, vždy do telefonu říkala strašnou větu: Ničemu nerozumím, jsem stará a jsem sama doma. Stokrát jsem jí mohla vysvětlovat, že toto cizím lidem říkat nesmí. Po čase se zase pochlubila, že někdo volal a ona mu řekla, že je stará...
S mojí matkou (80) jsme to vyřešili změnou tlf čísla, které zná jen rodina a její známí. Pokud je potřeba dávat telefonní číslo někomu jinému, na různé smlouvy atd.,dává to moje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.