Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V nové práci mě před nástupem odmítli

Od: podvedena odpovědí: 13 změna:

Dnes jsem dala v práci výpověď. Nastoupila jsem tam před půl rokem, ale moc mě to tam nebavilo, jediné, co mě tam drželo, byl dobrý plat, ale náplň práce se minula s tím, co jsme se domlouvali na pohovoru... A protože mě už pár týdnů uháněli z jiné práce, kde jsem byla na pohovoru, rozhodla jsem se, že s tím seknu. Včera večer jsem tedy volala do té "nové" práce, ujistila jsem se, že bych dostala plat, na kterém jsme se domluvili a řekla jsem jim, že dnes dám výpověď a budu se snažit je přemluvit, abych mohla zůstat co nejkratší dobu a co nejdříve nastoupit do "nové" práci. Do telefonu mi ještě včera řekli, že na mě samozřejmě počkají, ale že mě chtějí, takže by byli rádi, abych nastoupila co nejdříve. Dnes ráno jsem tedy dala výpověď, přemluvila je, aby mě pustili už za měsíc a dohodla s nimi rychle všechny detaily - jakou práci stihnu dodělat, jakou práci předám, kdy přesně odejdu atd. Do "nové" práce jsem napsala, že jsem dala výpověď a že s nimi počítám.

Dnes večer mi zavolali z "nové" práce, že se objevily nějaké komplikace, že mě zřejmě nebudou moct přijmout a že pokud ano, tak pravděpodobně asi třeba s platem o 10 tisíc menším, než jsme se domluvili. A že dají detaily vědět zítra ráno. Byla jsem naprosto v šoku.

Takže zřejmě budu bez práce, protože v současné práci to už zpět vzít nejde a i kdyby ano, nevím, co bych jim říkala. Ani si nedovedu představit je z ničeho nic přemlouvat, ať mě tam nechají a nehledají nikoho nového.

Jsem z toho docela zdrcená. Z pozitivní nálady jsem se během pár minut dosala na dno.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Seriózní jednání to není - ale budoucí zaměstnavatel má na něj právo. Stejné, jako byste měla vy, kdybyste třeba den před nástupem oznámila, že práci nepřijímáte.

hodnocení

3x

Prostě se se stávajícím zaměstnavatelem dohodněte, že výpověď neplatí. Možná budete mít z toho trapný pocit, ale věřte, že nejspíš nebudete muset nikoho moc přemlouvat - i pro něj je jednodušší, když zůstanete, než kdyby musel shánět náhradu. A odejít můžete samozřejmě kdykoliv později, když si najdete lepší práci.

Já mám třeba v současné práci kolegu, co kdysi podal výpověď a do měsíce byl zpátky. Zaměstnavatel ho znovu přijal bez jakýchkoliv zbytečných řečí.

mytrix*

Přesně tak. V tomto případě nemá cenu řešit jestli to je trapné nebo ne. To že lidé dají výpověď a následně to vezmou zpět se děje zcela běžně. Naopak bych to s nim řešil co nejdříve, aby si nenašel někoho jiného.

hodnocení

2x

Já, za svoji osobu, bych si hledala naprosto něco jiného. Ani starou, ani tu novou práci bych už neřešila a pobyla si chviličku doma a našla něco zajímavého. A nespěchala bych s konečným rozhodnutím. *hej*"Když se zavřou dveře, vždycky se otevřou jiné." Máte možnost přesměrovat svůj život. Využijte toho!

figurek*
hodnocení

2x

ale oni vás neodmítli. Oni s vámi jen manipulují. Na to vaše vyhlédnuté místo mají další adeptku a teď zkouší, která z vás ustoupí víc.

Chtělo by to protiakci. Zavolejte do vaší nové práce, řekněte že stále máte zájem, připomeňte jim, na čem jste se domluvili a že na domluvených podmínkách trváte. Myslím že sklidíte sympatie.

Jděte směle do boje. Nemůžete v něm prohrát, protože nemáte co ztratit. *cert*

hodnocení

1x

Dobrý den. Pokud se k Vám nezachovali korektně tam, kam jste měla nastoupit, asi byste tam spokojená nebyla. Jednání nemají moc slušné, nejdříve sliby, ujištění jak o Vás stojí a pak z nich vypadne, že Vám nemohou zaplatit tolik kolik slibovali.Možná Vaše pracovní místo dostal místo Vás něčí známý...I to se stává a pak Vás takto nechají na holičkách. Pokud jste v současném zaměstnání byla spokojená a oni s Vámi, zkusila bych jim situaci vysvětlit a dohodnout se s nimi na pokračování prac. poměru. Anebo byste si musela rychle najít zaměstnání nové, abyste nezůstala bez práce a financí. Alespoň dočasně, než si najdete práci lepší.. Posledním řešením je evidence na ÚP. Zvažte v klidu všechny možnosti. Ale určitě se nestyďte zeptat se v současném zaměstnání, zda byste mohla v pracovním poměru i nadále pokračovat. Určitě nejste jediná, která se s takovým jednáním setkala.

lmgify
hodnocení

0x

Ve zkušební době tě můžou stejně vyhodit z hodiny na hodinu bez udání důvodu. V tomto případě to prostě udělali už o měsíc dříve.

Jak se proti tomu bránit, netuším (kromě možnosti mít už uzavřenou prac.smlouvu bez zkušební lhůty, ale který zaměstnavatel na tohle přistoupí?).

A pak že nejsou lidi a berou všude. Kdyby to opravdu tak bylo, tak tohle si nikdo nedovolí.

smode*
hodnocení

0x
A poradit chcete s čím?
Nepíšete další klíčové informace, ale vaše základní chyba spočívá pravděpodobně v naivitě přiznávání zneužitelných informací novému zaměstnavateli. Skutečný svět používá vypočítavost a lež bez ohledu na kohokoliv celkem běžně - i když takřka každý dělá že tyto věci neexistují. Příště budete chytřejší.

hodnocení

0x
Já firmy Baron Prášil s.r.o. a Dělámsikozy a.s. zažil taky a vždy jsem zmizel sám hned ve zkušebce. Je až neskutečné, jak se někteří zaměstnavatelé naprosto beze studu snaží lidi odrbat na kost. Hledejte si jinou práci, dnes berou téměř všude s otevřenou náručí. Do zmíněné firmy bych za stávajících zkušeností rozhodně nenastoupil a to ani v případě příslibu původní dohody. Protože pokud Vám přiklepnou tu vyšší mzdu do smlouvy, objeví se "najednou" důvody pro srážky ze mzdy za každou malichernost...

hodnocení

0x

Pokud dáte výpověď, aniž byste měla písemný příslib nové práce, pak je to jen vaše vina. Na ústní sliby ještě večer po telefonu /nejednalo se na půdě firmy atd/ je velmi dětinské a pokud jste tomu uvěřila tak, že jste dalal výpověď z firmy, kde se vám líbilo, pak jste velmi odvážná. Taky jste na to doplatila. Zpět bych nežebrala, hledejte něco nového. Ani vy byste nepůsobila seriosně, když jeden den je nutíte k výpovědi na ihned a druhý den chcete zůstat.Já být vedoucím, už vás zpět nevezmu, protože komu se tu nelíbí, není k podniku loajální a nemá tu co dělat. Stejně pak takový člověk uteče, jakmile může.

fss
A k čemu by jí ten písemný příslib byl? Prosím vysvětlete nám, jakou to má právní zavaznost.

houbes*
hodnocení

0x
Z toho plyne poučení dokud chleba jíš a máš práci nikdy nedělej unáhlené závěry.

pavelka*
hodnocení

0x
Práce je všude habaděj,určitě můžete vzít výpověď zpět a ještě chvíli vydržet a zároveň hledat něco jiného.Bez práce určitě nebudete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]