Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak jste pochopili nový návrh zdrav. poj

Od: aja1946® odpovědí: 10 změna:

V otázkách Václava Moravce padl návrh že stát přestane platit zdravotní pojištění za důchodce a děti. A kdo to bude platit? Snad sami důchodci a maminky? Mám to chápat tak, že nám pár stovek přidali a zase si je vezmou a maminy to budou pllatit z materské?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

elane
hodnocení

3x

Zdravím. Teď o tom čtu zde: forum24.cz/...

*ee* *bzum*

lidus*
hodnocení

2x

Nesleduji, nesnáším Moravce. Našla jsem na nettu: Premiér Andrej Babiš (ANO) označil možnost, že by stát přestal platit zdravotní pojištění nezaměstnaných, dětí a seniorů, za návrh v rovině úvah a odmítl jej ve středu blíže komentovat. Možnost, o níž jednají ministerstva financí a zdravotnictví, také předpokládá zvýšení zdravotního pojištění pro zaměstnance a podnikatele. Babiš se tak od návrhu, který by zcela překopal tuzemské zdravotnictví, de facto distancoval.

Co si o tom mám myslet nevím, vyčkám, pokud se toho dožiju.

Mám to naprosto stejně jako Liduš. *palec*

otebofaguz
hodnocení

1x

Úplně jednoduše. Zaplatí to ostatní zaměstnanci. Tedy zase další zvýšení přímých daní pracujících lidí.

Bude líp.

hodnocení

1x

Budou to platit pracující, kterým se to jejich zdravotní pojištění úměrně tomu zvýší.

Koblihu?

Já snad do toho důchodu vážně půjdu ;)

hodnocení

0x

Ještě že než se rozkejvají, budu už taky důchodce.

otebofaguz

Když budou docházet peníze(a už to začíná), tak to může platit klidně příští rok. Některé věci jim jdou celkem rychle, když chtějí.

otebofaguz

A ono to má ještě další pohled. Státní platby zdravotnictví stabilizují, protože do něj přihazují přesně danou částku a celková částka ve zdravotnictví není přímo závislá na zdraví ekonomiky. V případě, že celé zdravotnictví bude placené čistě pracujícími, tak případná krize dopadne na něj daleko tvrději. Takový propad může způsobit skokovou nedostupnost nákladnější léčby.

Než se to projedná ve výborech, schválí parlament, senát, podepíše kašpárek...nebojím se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]