...a potom je v budoucnu považují za největší legendy? Vždycky to takhle bylo, je a bude. Kdysi to tak bylo i se všemi vlivnými žánry - s jazzem, potom to byl rock n roll a teď to je s rapem (dnes už těžko slyšet hudbu, kde se nepoužívají prvky hip hopu, at už produkčního, tak i z zpeveckeho hlediska). Proč si myslíte, že tomu tak je? Mě by zajímalo, proč to tak je i s rapem, vždyť z hudebního hlediska je to stejně jednoduché, jak rock nebo cokoliv jiného z mainstreamovych žánrů. Proč spousta lidí v ČR (nevím, jak to je v zahraničí), kteří poslouchají rock říkají o rapu, že to není hudba a že rock je pořádná hudba, když obě žánry jsou stejně jednoduché? Ano, samozřejmě, že v obou žánrech se najde něco, co je složitější na poslech. Já poslouchám od každého něco a nemám žádný ten svůj žánr, ale zajímalo by mě, proč to tak vždycky je. Zvlášť, když už žijem v multikulturní době.
Dobrý den, můžeme to brát z jedné či druhé strany, ale základem moderní muziky je blues -.tam jsou kořeny a pochází od černoškého etnika. A jsou stovky možností, jak blues zahrát (od starého černocha s kytarou někde na ulici v USA až po The Rolling Stones). Zdravím!
Aby to byla hudba, musí to mít rytmus, zvuk a zpěv musí být zpěvem, který je s tou melodií v souladu. Rap je pouze mluvené slovo do melodie. V mnoha případech je to pouhé pořvávání sprosťáren u kterého je v podkresu nějaká melodie. Už chápete, proč to spousta lidí nepovažuje za hudbu?
Neodborníku, stejně jako ty se divíš, tak podobně so lidé diví tomu, jak někdo nemusí dechovku nebo cimbálovku. No, řekni, proč je nemáš rád?
neodbornik
Mně ta hudba nevadí, když to někde hraje, nebolí mi z toho hlava a poslouchat to dokážu ...ale je pravda, že přímo tu hudbu nevyhledavam. Rozdíl ale je, když někdo říká o nějakém žánru, že to nemá s hudbou nic společného (a za pár desítek let to považovat jako jeden nejdůležitějších žánrů historie) a že je to strašně jednoduché (a přitom ten člověk poslouchá stejně jednoduchou hudbu). Jenom žádnou hádku :D já to chci vidět i z perspektivy těch lidí.
Nemůže to být proto, že jako mladí tuhle hudbu objevili a stárli, zráli s ní? A další generace má zase svou a zase s ní "zraje" a stárne. Nemusí zas to, co objevují jejich děti a vnukové. Jen tak, tohle se ti líbí?
@neodbornik - ale zajímalo by mě, proč to tak vždycky je. Zvlášť, když už žijem v multikulturní době. Velmi zjednodušeně řečeno - protože setrvačnost. S multikulti to nemá nic společného, spíš s určitým "zaseknutím se" na tom, co pro tu kterou generaci znamenají termíny "hodnotná, slušná, klasická..." hudba, literatura, umění vůbec.
Nakonec se to netýká jen umění, ale i módy (i když to svým způsobem umění je), chování, způsobu řeči - aneb nic nového pod sluncem
"Naše mládež miluje přepych. Nemá správné chování. Neuznává autority a nemá úctu před stářím. Děti odmlouvají rodičům, srkají při jídle a tyranizují své učitele." Sókratés
To nelze takhle zobecnit. Mě je 43 a poslouchám R&B, rap, hiphop, rock a je mi fuk, jestli to zpívá černej nebo bílej. Jediná podřadná hudba je podle mě Michal David, bratři Ebenové a ten starej ouchyla co zpívá "U stánků na levnou krásu..."
"Já poslouchám od každého něco a nemám žádný ten svůj žánr, ale zajímalo by mě, proč to tak vždycky je." no vidite sam uvadite ze tomu tak vzdycky neni a hned u Vas. "a potom je v budoucnu považují za největší legendy" mate zpravy z budoucnosti ze dnesni neuznavani raperi budou legendami? cisla sportky z budoucna nemate?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.