Nejste přihlášen/a.
Dostal jsem ze své blbosti pragraf 205 a 234, nikdy jsem nebyl trestán, spolupracoval jsem s PČR...co mi hrozí? Podmínka či vězení? Dík
U obou paragrafů je v 1. odstavci uvedeno "až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci".
Podstatné je ono "až", tedy horní hranice trestní sazby - víc dostat nemůžete (pokud neexistuje něco, co nevíme), méně ano, tedy i podmínka by mohla přicházet v úvahu. Ale vždy bude záležet na uvážení soudu. Vřele bych vám doporučila, je-li to možné, nahradit škodu ještě před zahájením soudního jednání.
Tr. z. § 39 Stanovení druhu a výměry trestu
(1) Při stanovení druhu trestu a jeho výměry soud přihlédne k povaze a závažnosti spáchaného trestného činu, k osobním, rodinným, majetkovým a jiným poměrům pachatele a k jeho dosavadnímu způsobu života a k možnosti jeho nápravy; dále přihlédne k chování pachatele po činu, zejména k jeho snaze nahradit škodu nebo odstranit jiné škodlivé následky činu, a pokud byl označen jako spolupracující obviněný, též k tomu, jak významným způsobem přispěl k objasnění zločinu spáchaného členy organizované skupiny, ve spojení s organizovanou skupinou nebo ve prospěch organizované zločinecké skupiny. Přihlédne také k účinkům a důsledkům, které lze očekávat od trestu pro budoucí život pachatele.
PČR má krásný zvyk operovat s prvním odstavcem. Slíbí se podmínka,obviněný spolupracuje... A pak najednou to spadne do třetího odstavce a vše je jinak... Bez přesné znalosti toho,co se vám povedlo - krádež,elpaso - nelze rozumně odpovědět. Záleží na tom,jak přesvědčíte soudce. Nefandím vám,loupežné přepadení se nestává náhodou.
Bohužel paradoxně je smutné, že v tomto má rádce pravdu. Spolupracovat s policií se totiž nevyplácí. Většinou jen hrají Potěmkinovi vesnice- doporučuji si vždy zavolat právníka, většinou vyjdete z celé situace o mnoho lépe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.