Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlásit výpověď ve zkušební době předem?

Od: datelo odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

ještě nikdy jsem nepodával výpověď, ale nyní musím. Jsem ve zkušební době, nesedí mi pracovní doba s půlkou kolektivu. Vím, co má výpověď obsahovat, ale nevím, jestli to mám ohlásit dva dny předem, aby měli čas reorganizovat plán směn na další týden? Mám o tom říct kolegům, že budu končit? Práce mi bohužel přestala jít a dělám chyby, i když je to teprve měsíc, co jsem v práci, cítím, že to není pro mě a vrátím se ke svému starému. Nejhorší je, že mě za dva týdny přeřadily ke kolegyním, se kterými mám špatné vztahy. Urážky, pomluvy a už i hádka, protože jsem si to nenechal od nich líbit. Na druhou stranu, jsou tam i dvě kolegyně, kterým nechci zbytečně dělat vrásky na čele.

Takže:

1) Informovat prvního nadřízeného o rozhodnutí s výpovědí předem?

2) Informovat kolegy o svém rozhodnutí odejít?

3) Mám brát zřetel na to, že příští týden budou mít složitější kvůli mému odchodu? (To znamená, odejít tento týden, nebo až příští?)

4) Stále jsem ve zkušební době, ale je něco, na co si mám dát pozor? Například, že by mi výpověď nechtěli uznat z nejrůznějších důvodů?

Děkuji za odpovědi!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

ZP § 66 Zrušení pracovního poměru ve zkušební době

(2) Pro zrušení pracovního poměru ve zkušební době se vyžaduje písemná forma, jinak se k němu nepřihlíží. Pracovní poměr skončí dnem doručení zrušení, není-li v něm uveden den pozdější.

Bývá dobrým zvykem informovat přímého nadřízeného aspoň 2-3 dny předem, pokud mu nebudete vaši výpověď předávat přímo, ale vyřizovat ji třeba na osobním oddělení.

hodnocení

1x

Zdravím. Ve zkušební době se nedává výpověď, na to si dejte pozor! Jde o zrušení pracovního poměru ve zkušební době. A to mohou učinit obě strany, bez udání důvodu. Zrušení musí být písemné. Písemnou formu můžete odevzdat zaměstnavateli den předem, tři dny předem, nebo i týden. Záleží jen na Vás zda chcete informovat o svém odchodu kolegy. Svého přímého nadřízeného byste informovat měl, aby se dle toho mohl zařídit a už s Vámi nadále nepočítal. Záleží jen na Vás k jakému datu pracovní poměr zrušíte.

figurek*
hodnocení

0x

NE! Nic nehlaste, nikoho neinformujte. Mohlo by se vám stát to, co se stalo naší mladé. Chtěla si domluvit ukončení pracovního poměru ke konci měsíce a šéfíci jak to uslyšeli, pracovní poměr jí ukončili okamžitě.

datelo
hodnocení

V tom případě mám podotázku. Mám nyní noční a vedení a nadřízení nejsou v tom čase na pracovišti. Mám se v zaměstnání stavit ráno, podat výpověď a pak se ještě odpoledne zastavit na dopracování noční?

devce
hodnocení

0x

Já když jsem dávala výpověď ve zkušební době, tak jsem šla rovnou na osobní, tam vše vyřídila a dopředu jsem nikoho neinformovala, že skončím. A jinak proč by jste měl brát na zřetel na to, že po vašem odchodu to bude mít někdo složitější, zvláště po nepěkných pomluvách. Práce vám nešla, tak chcete jít jinam, dobré rozhodnutí pro vás i pro ně. Jinde na jiném místě můžete zase vynikat.

datelo
hodnocení

Protože si bere jedna z těch starších dam dovolenou a svým odchodem ji tu dovolenou přerušim. Přijde mi to nefér i přesto, co o mně vykládala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]