Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, dnes jsme vjel s autem do zákazu vězdu všem motorovím vozidlům (na jednu louku za městem, ale byl jsem pořát na asfaltové cestě) protože jsem potřeboval akutně na záchod vím že mě to neomlouvá.. Jenže najednou za mnou stál nějakej chlap a fotil si moje auto (opravdu auto )takže jsem si skoro ani neutřel ***** a ujel jsem. A tak by mně zajímalo, kdyby s tím náhodou šel na policii mam nějakou šanci se proti tomu bránit? na fotce půjde vidět moje SPZ, ale byl jsem asi 500m od značky, takže tam bude jen moje auto zaparované kousek od cesty. Nutno dodat.. kdybych vjel například ve městě do jednosměrky nedělá mi problém to zaplatit, ale u tohoto když vím že ta cesta nikam nevede se mi to opravdu nechce dávat 1000 státu.. Děkuji za rady
@jirima - mam nějakou šanci se proti tomu bránit?
Jak to myslíte - "bránit"? Jakože vaše akutní potřeba je nadřazena ustanovení zákona?
Co Vás v autoškole učili?
Pokud Vás dotyčný nahlásí na PČR či MP pak BUDETE vyzván k podání vysvětlení k přestupku a pokud bez řečí zaplatíte -je to vyřešeno,nebo půjdete do správního řízení a pak to může být levnější ale skoro jistě o litr (1000kč) min.víc.
Další varianta ( nejsem si jist dnešní ochranou ale takl nějak to bývalo a je?) ale pokud na dokumentaci přestupku onoho "práskače" bude k rozpoznání RZ vozidla nebo Váš obličej-můžete jej žalovat protože jste mu nedal svolení aby Vás dokumentoval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.