Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soud a lze odložit

Od: michell77 odpovědí: 1 změna:
Dobrý den mám.soudní jednání a vim o tom.tři týdny sice dopředu ale nemám.vhodného právníka,soudim se o dítě které mám s.bývalou dříve byla v pohodě nyní se pořádně nestará a máme druhé stání,pokud se omluvim.den dopředu emailem.s tím.ze je.mi zle a nedostavim.se.k soudu co.me.čeká? Je to špatné ale raději se optam potřebuji ještě 20.dni času na peníze a. Právního zástupce jedna se o bývalou která se moc nestará a dítě v peci ma zatím město.
Omlouvam se za překlepy ale píšu z telefonu,řešim to dokud to jde moc děkuji hezky den

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

@michell7 - pokud se omluvim.den dopředu emailem.s tím.ze je.mi zle a nedostavim.se.k soudu co.me.čeká?
Soud může vyžadovat lékařské potvrzení, může (ale nemusí) jednání odročit a v každém případě několika lidem dost znepříjemníte život.

Vhodnější by bylo požádat soud o odročení v dostatečném časovém předstihu a písemně (doporučený dopis) s tím, že dosud nemáte právního zástupce:

Obč. soudní řád § 119

(1) Jednání může být odročeno jen z důležitých důvodů, které musí být sděleny. Nebrání-li tomu okolnosti případu, oznámí předseda senátu při odročení jednání den, kdy se bude konat další jednání; ustanovení § 115a zde platí obdobně.

Vždycky ale bude záležet na uvážení soudu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]