Nejste přihlášen/a.
1)potřebujete VSTUPNÍ prohlídky dfo zaměstnání -mj-lékař ny měl zjistit zda-li můžete pracovat ve výškách,přenášet těžká břemena,nemáte závratě a já vím co vše v tomto oboru -také mne to čeká ale periodická.
2)potřebujete kartičku pijištovny, ale také VÝPIS z Vaší karty od Vašeho OL pro podnikového lékaře.
Ještě doplním-výpis z karty u mé OL stojí 250 kč a prohlídka u podnikového ,pkd nezměnil sumy,tak 500kč
U nás v zaměstnání byl postup takový, jak uvádím níže - kromě toho proplacení. Papíry od mého obvoďáka nikoho nezajímaly, manekýn v lékařském plášti a drahé ordinaci mi změřil tlak, vyplázla jsem 350 Kč (před 14 lety, proto radím vzít si aspoň 500) a šla jsem.
martind: Ke komu jste chodil s potížemi do teď? Zdravotní kartu byste u sebe teoreticky mít neměl.
Zaměstnavatel Vás patrně poslal ne k Vašemu praktikovi, ale ke svému "závodnímu" lékaři, je to obrovský džob a dnes se ta profese jmenuje "poskytovatel pracovnělékařských služeb". V praxi to znamená, že lékař, který má na tyto služby smlouvu se zaměstnavatelem, Vám udělá vstupní prohlídku. (Musíte vědět, ke komu máte jít.) Jejím výsledkem by mělo být zjištění, zda splňujete zdravotní předpoklady pro novou práci. Patrně Vám jenom změří tlak. Připravte si cca 500 Kč, musíte to zaplatit, a vezměte si od lékaře stvrzenku. Někteří osvícenější zaměstnavatelé to proplácejí. Spapírem od lékaře a se stvrzenkou se vrátíte k novému zaměstnavateli, bez prohlídky nesmíte nastoupit do práce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.