Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlakoměry na zápastí - zkušenosti

Od: tazatel odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, chci se zeptat jaké máte zkušenosti s tlakoměry na zápěstí. Jeden jsem koupil a ukazuje mi divné hodnoty. Nevím jestli nedělám něco špatně, na jakém princupu to vlatně funguje, ale jednou mi ukáže 153/80 a když měřím za minutu, znovu, tak mi ukáže 86/60. Nebo ho posunu o centimetr jinam na ruce, a ty hodnoty se taky obrovsky liší. Ale když se podívám na srovnavače na internetu, tak tam všechny ty tlakoměry mají poměrně dobré hodnocení, ale vím že doktor mi kdysi taky říkal, že si to nemám kupovat, že je to kničemu, takže co si o tom mám myslet?

Děkuji předem za vaše názory.

doplněno 28.02.19 16:02:

Díky.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Měla jsem ho a skutečně ukazoval, jak chtěl sám. Asi před rokem mi došla trpělivost, koupila jsem si ten nahoru na paži a ukazuje úplně bez problémů. Beru si ho vždycky k lékaři a srovnávám výsledky s jejich tlakoměrem.

Ten zápěstní opravdu nebrat, je to jen hračka. Jaga.

hodnocení

4x
Používáme klasické na paži,značka Omron.
Ten mně právě doporučil můj lékař.
Měří naprosto skvěle.
Porovnání s měření u obvodního je stejné.
liska5

Souhlasím s Wampem. Omron / na zápěstí/ jsme v ordinaci s lékařem porovnávali s jeho klasickým tonometrem. Měření se shodovala. Jen je to hodně přes 10 let, přístroj už může být trochu jiný.

rv*
hodnocení

4x

Po nespokojenosti s různými elektronickými jsem pořídil klasiku aliexpress.com/... a je to zatím to nejspolehlivější. Člověk zvládne měření i sám.

mil®
hodnocení

1x

Používám na paži a beru si ho k dotorce na srovnání měření a zatím moc nekecá.

dejavu12*
hodnocení

1x

Mně strašně pomohla tato stránka, kde je postup jak vybrat tlakoměr krok za krokem. Bez toho bych nic nekupoval. Hlavně nechoď někam do obchodu, kde tě akorát okradou (pokud nebudeš vědět, co a jak vybrat).

Obecně jsou takové tlakoměry spíše orientační, ale pro domácí použití jsou dobré. Je to jednoduché: pokud budeš mít dva dny dobré hodnoty a další dny vysoké, tak asi něco není v pořádku a je vhodné navštívit lékaře.

hodnocení

1x

S tlakoměrem na zápěstí zkušenosti mám. Výsledky měření jsou vypovídající o vašem tlaku jako generátor náhodných čísel, neslouží ani jako orientační. Skončil v popelnici.

hodnocení

1x

Tonometr na zápěstí nebývá určitě tak přesný, jako na paži. A je u něj velmi důležité, aby se dobře umístil na zápěstí a ruka byla vždy v poloze takové, že tonometr je ve výšce srdce. Jinak můj proměřuje o cca 10-15 jednotek nahoru (mám i na paži, elektrický analogový s ruční pumpou, který měří přesně a mohu srovnávat). Ale používám, ten na zápěstí, vzhledem v jeho možnostem pamětí a měření arytmie, což mi ten na paži nezměří a neregistruje.

Zas tak špatný není, ale je nutno pečlivě dodržovat návod a to hlavně držení ruky ve výšce srdce... Jinak údaje ukazují nesmysly...

iz*
hodnocení

0x

Já jsem četla, že tonometry na zápěstí nejsou tak spolehlivé jako ty na paži. Vlastní zkušenost s nimi zatím nemám.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, když budete dodržovat návod, resp. stále stejný postup při měření, tak to je docela dobrá věc pro informaci o tlaku (i když ten lékařský tlakoměr je určitě lepší). Měřte se v určitou hodinu, v klidu, dotáhněte hodně ten řemen (na stejné ruce i místě), ruku zvedněte do výšky srdce, napněte prsty a během měření se nepohybujte (hlavně musí být v klidu ta ruka s tlakoměrem). Měřte se maximálně jednou denně - nebudete řešit rozdílné hodnoty měření. Doporučuji do tlakoměru nabíjecí baterky, protože jinak je budete stále kupovat nové (nenabíjecí baterky tam vydrží jen chvilku). Zdravím!

hodnocení

0x

Zápěstní tlakoměry nebrat, z pažních doporučuji Omron. Měří dobře a alkalické tužkové baterie v něm vydrží překvapivě dlouho.

tlakomer
hodnocení

0x
z tlakomeru jedine znacky omron nebo tensoval ostatni nebrat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]