Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jit na svatbu bez partnera?

Od: monca19* odpovědí: 18 změna:

Byla jsem pozvana na svatbu,ale byla jsem zvana jen ja a moje dcera,meho pritele nepozvali .Moc ho radi nemaji.S pritem se strhla hadka,ze on by beze mne nikdy nesel,ze ja uvazuju o tom ,ze bych sla.Pritel opravdu beze mne nikam nejde.Ted nevim co mam delat.Dcera jde za svedka.Co by jste delali vy?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Já tedy jako chlap vůbec netuším, proč bych se cpal na svatbu (či kamkoliv jinam) kde mne nechtějí.

Klidně bych ženu nechal jít samotnou a já bych si udělal den podle sebe..šel bych sportovat, fotit...

Snad se Vás přítel nemusí pořád držet za sukni...

hodnocení

4x

Osobně bych takové pozvání nepřijala. A pravděpodobně bych při poděkování za pozvání a omluvě své neúčasti nějak lehce zmínila, že z úcty ke svému partnerovi, se kterým tvořím pár, si účast na svatbě nechám ujít. Namají ho rádi, budiž. Ale mám ho ráda já.

U různých společenských akcí odděluji jejich důležitost. Podle mě se na svatby, křty, promoce, oslavy kulatých narozenin v rámci rodiny zvou páry. Sezdané i nesezdané. Pozvat jen jednoho je velmi neuctivé. Buranské. Něco jiného jsou narozeniny kolegů v práci, setkání spolužáků, akce turistického (fotbalového, vodáckého...) oddílu a podobně.

dmnk

Pěkně napsáno, souhlasím do posledního písmenka :)

hodnocení

2x

Jste svéprávná, takže pokud chcete jít, tak jděte. Přítel si může udělat svůj vlastní program. To, že jste partneři ještě neznamená, že nemůžete jeden bez druhého někam jít. Přítel by měl respektovat, že na svatbu nebyl pozván a měl by respektovat i fakt, že Vy se zúčastnit chcete. Jako partnerku by mě to zamrzelo, ale respektovala bych, že si na svatbu lidé pozvou jen toho, koho tam skutečně chtějí. Oba se s tím musíte smířit a zařídit se dle toho.

hodnocení

1x

Dcera jít musí, samozřejmě jí nic nebrání. Vy se můžete rozhodnout, zda půjdete sama nebo vůbec. Pokud není váš přítel pozván, je třeba to respektovat.

hodnocení

1x

Když se nad tím zapřemýšlím... také bych na svatbě některé partnery svých příbuzných nechtěla. Ale asi bych neměla "koule" na to je nepozvat. Ale u mě je to maličko jinak - u nás ty vztahy jsou chladné oboustranně. Nechci říct, že bych je neměla ráda, jen nejsou moje krevní skupina, nerozumíme si a v rámci slušnosti se vídáme 2x ročně (Vánoce a nějaké narozeniny). Takže by mě docela zajímalo, jak to má Váš partner. Jaký vztah k nim má on? Jsou mu ukradení stejně jako on jim, nebo je to tak, že on k nim má postoj v rámci možností hezký (nebo se třeba i o zlepšení snaží nebo mu na tom záleží - nevím, jak moc se obě strany znají?), ale vztah kazí oni? Asi bych se rozhodla podle toho. Jestli je ta averze oboustranná, tak ať Vás nechá jít... ale jestli jsou špatné vztahy jejich vina, tak bych nešla.

monca19*
hodnocení

On ma nevestu rad jako cloveka,nic proti ni nema.

asd1
hodnocení

1x

Pokud by mne někdo na svatbu pozval bez mého partnera, tak bych tam vůbec nešel. Je to neúcta nejen k němu, ale i k tobě - dávají ti najevo že máš nevhodného partnera...

Dceru bych nechal jestli tam chce jít sama nebo ne.

iz*
hodnocení

1x

Já bych o účast na oslavě ve společnosti, které mne nerespektuje (respektive nerespektuje mou volbu partnera), nestála. Ale zaráží mne i Váš partner. Nejste jeho majetek, podle mne by Vám neměl mluvit do toho, kdy, kam a s kým chcete jít.

dmnk
hodnocení

0x

Na Vašem místě bych nešel. Ne však kvůli příteli, ale kvůli lidem co Vás pozvali. Není v tom moc respektu vůči Vám. Ti lidé vědí, že máte přítele ráda, je to Vaše druhá "část" a tímto jakoby s tím nesouhlasili. To by mě osobně urazilo a nešel bych. Nicméně přítelovo chování také není nejlepší.

Mě by to neurazilo. Můžou si pozvat koho hctějí a je to jejich /po rozvodu/ nejkrásnější životní den, tak proč zvát někoho z nutnosti. A za druhé, třeba jsou to nemajetní mladí a mají levnou svatbu. Já neměl problém pustit přítelkyni samotnou na svatbu její kamarádce.

jezevec*
hodnocení

0x

Pokud tam nemáš být v roli nevěsty, nevidím problém. Ale toho, kdo by mě pozval na svatbu bez partnerky, bych o minutu později vymazal ze svého života...

adh
hodnocení

0x

Dceři nikdo nebrání, aby na svatbu šla. Vy s ohledem na partnerovo názor, zvažte jestli půjdete. Správně by měl mít ohled na druhého názor, ale když se neshodete, tak je lepší, aby ten moudřejší ustoupil, kvůli hádkám a nedorozumění. Jestli je vám jinak přítel hodně blízký a oporou, tak bych zůstala doma.

hodnocení

0x
Ste plnoletá a rozumná žena?
Pokud ano nevim co řešíte
Chcete jít tak děte
Nikdo nemá právo vám do toho kecat
A pokud je váš přítel takovej magor že kvúli tomu ztropí scénu kopněte ho v rit
Nestojí za to se z někym takovym nervovat

hodnocení

0x

Moje svatba - moji hosté. Ale v tom případě musím akceptovat, že někdo pozvání odmítne.

Ale na druhou stranu - pokud bych někam jít chtěla a manžel/přítel/kdokoli by se mi to pokoušel "zakázat", asi bych se zamyslela, co je v mém vztahu špatně.

h0042*

Já nikde nevidím napsáno,že by ji to přítel zakazoval!Možná to bude vypadat,že se chci onoho přítele zastávat,ale někteří tady píšete stylem,jako by ji to zakazoval.Pouze ji říkal,jak by to udělal,nebo neudělal on.Osobně bych bez přítelkyně nešel.

@h0042 - Význam uvozovek je vám znám?

h0042*
Jo,jo, je mi znám. Myslím si, že to slovo se sem nehodí, ani v uvozovkách, proto jsem to v předchozím příspěvku takhle napsal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]