Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Danove priznani

Od: daniela* odpovědí: 4 změna:
Dobry den.
Chtela jsem se zeptat, zda je tu nekdo, kdo uplatnuje mesicni slevu na dite a dela si dap sam doma.
Zasekla jsem se na r.46, kde jsem uvedla zvyhodneni 15 204kc.Na r.47 jsem castku opsala a r.49 mi tim padem vysel 0kc.
Tak nevim, jestli jsem tech 15 204 mela opsat, nebo ne, protoze pak nemuzu vypocitat r.51 ( 0 - 1 267 )
Omlouvam se za slozitou otazku, ale zamestnavatel mi priznani neudela, protoze si k hpp jeste privydelavam jinde a nevim, kde jinde se poradit.
Dekuji, Daniela

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

Stáhněte si interaktivní formulář pro excel, třeba na idnes.cz/.... Řadu kontrol, výpočtů a opisování dělá za vás. Pak stačí vytisknout a poslat poštou.

doplněno 24.02.19 13:47:

Já používám zjednodušený formulář a tam je na 49 daňový bonus, který mám nulový.

daniela*
hodnocení

Dekuji moc za odpoved :)

iz*
hodnocení

0x

Zaměstnavatel za Vás daňové přiznání (DP) neudělá. Nikoliv kvůli souběžnému přivýdělku, ale kvůli tomu, že k tomu není oprávněn. Kdybyste si souběžně nepřivydělávala jinde, mohl by Vám provést roční zúčtování daně z příjmu, což je něco jiného než DP.

Jestli máte příjmy jenom ze zaměstnání, měl by i Vám stačit zjednodušený form/... (formát XLSX, 56 kB). Mohly by se hodit i Pokyny k vyplnění DP (PDF, 524 kB).

Pokud do formuláře správně vyplníte požadované údaje, vyjde (dopočte se automaticky) Vám v poličku č. 46 daňová úleva na děti a v políčku č. 49 daňový bonus. Podmínkou pro přiznání daňového binusu je roční příjem vyšší než 73.200 Kč.

Poznámka: Odkaz ke stažení formuláře DP vede na web iDNES, "Pokyny"pro vyplnění formuláře DP se stahují z webu Finanční správy.

daniela*
25.02.19 21:28
hodnocení

Dekuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]