Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítel si pozval kamarádku na noc

Od: jitkaa odpovědí: 25 změna:
Dobrý den, trápí mě jeden problém a chtěla bych slyšet i názor někoho jiného. Přítel si na byt ve městě, kde studuje VŠ, pozval jeho nejlepší kamarádku na večer a noc. Věřím mu, že by k ničemu mezi nimi nedošlo, ale i tak mi to dost vadí, že by u něj měla jen tak prespavat jeho kamarádka, pokud by to nebylo opravdu v nouzi, že by ji ujel poslední vlak např. Nyní z toho mám akorát zkaženou náladu a nějak mi nejde to přejít a hodit se do pohody. Jaký názor na to máte vy, myslíte, že to přeháním?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

normal
hodnocení

8x

Neřešte a povzneste se nad to.Kdyby chtěl zahnout,tak to stejně udělá a Vy to ani nebudete vědět.Spíš je aspoň férovej,že Vám to řekl na rovinu.Víte kolik VŠ ( a nejen nich ) bydlí spolu holky a kluci aby ušetřili za pronájem bytu? - a nic mezi nima není.Věříte mu - tak mu věřte,že se nic nestalo a nepřemýšlejte nad tím.

jitkaa
hodnocení

Když to mi právě nejde se nad to úplně povznést a štve mě to, že mě to tak vzalo. A nemůžu říct, že mi to vůbec nevadí.

hodnocení

6x

Pokud je to Váš chlapec, nelíbilo by se mi to. Ano, může mít dobrou kamarádku, ale mohou spolu třeba zajít do kavárny či na oběd, proč ale hned na noc? Proč být s kamarádem v noci? Je tma, spí se, to může přece dělat (a měl by) každý sám doma. Ano, jak jste psala: kdyby jí ujel spoj, kdyby se jí porouchalo auto, kdyby jí v bytě praskla voda a nedalo by se v něm být - tak snad ano. I když i tak by asi měla oslovit spíš nějakou kamarádku, než muže.

Nevěřím tomu, že by opravdu jen vedle sebe spali jako dvě polena.

Pokud to Váš chlapec udělal a dívku si pozval, oplaťte mu stejnou mincí. Pozvěte si někoho domů na noc. Nechci Vás ale navádět k nepravostem, stačí, když tomu svému řeknete, že jste si někoho pozvala. Jak se na to bude tvářit on.

Existuje snad rovnoprávnost, co si myslí jeden, že dělá dobře, může přece udělat i druhý. Uvidíte, jak se mu to bude líbit. Myslím si, že ty vztahy už jsou stejně nahlodané, takže se nic hrozného nestane, maximálně to spolu skončíte. A pokud je opravdu takový kujón, žádná škoda. Jaga.

bfds
hodnocení

4x
Myslím, že kazdymu normálnímu člověku by toto vadilo. Mně taky. Ať si s ní jde do hospody a netaha si ji na přespání do bytu. To, že tvrdí, že spolu nespali, sice může klidně být pravda, ale taky nemusí. Přijde mi to vůči partnerovi (vám) sobecké a bezohledné. On prostě chce a nebere ohledy na to, jak se budete cítit.

cyklopoutnik*
hodnocení

3x

Důležitá otázka: Jaký byl důvod toho přítelova pozvání své nejlepší kamarádky na večer a na noc?

Další otázka: Vy nejste ta jeho nejlepší kamarádka? Ta co teda vlastně jste?

jitkaa
hodnocení

Důvod: Že jindy neměla čas na setkání. Jsem jeho přítelkyně.

cyklopoutnik*

Zajímavé. A co je víc? Přítelkyně anebo kamarádka?

hodnocení

3x

Je vidět, že jste ještě mladá, s prominutím hloupá a neznáte nás chlapy. Jestli si myslíte, že spolu nespali, je mi vás líto. Ta šance sice je, ale mizivá.

asd1
hodnocení

3x

Je to o důvěře. Aby ti zahnul tak si jí může pozvat a tobě nic neříct, nebo jen odejde "na nákup" a zahne ti v parku za sámoškou.. Pokud je ona z jiného města a jede na návštěvu kdy nemá večer rozumnou dopravu zpět, tak se přespání dá pochopit. Mockrát jsem přespával s kamarádkou jak doma tak ve stanu a ani by mne nenapadlo zahýbat. Proč taky, když to doma funguje a kamarádka by byla to samé. Ještě aby zahlásila "dnes je čtvrtek" a já musel fungovat i s návštěvou! Zas takový nymfoman nejsem :D.. A kdybych chtěl zahnout, tak kamarádku nebudu hlásit předem.

hodnocení

2x

No já bych moc nedala na to uklidňování, že Vám to sám řekl. Co když je jen tak mazaný a protože ví, že byste se to stejně dozvěděla, tak s tím raději vyrukoval sám. Takže tohle ho v mých očích teda vůbec neomlouvá. Důvody, které on uvedl, jsou na můj vkus hodně slabé. Spíše to jsou výmluvy a ani si nedal moc práce, aby si vymyslel něco pádnějšího. Ale už se stalo. Já bych o tom teď mluvit přestala, ale třeba tak za měsíc bych mu s klidem oznámila, že u mne musí přespat můj kamarád. Kdyby se zeptal proč, řekla bych mu to samé, co řekl on Vám. A víc bych se o tom nebavila. A pak bych si dala pozor, abych se nevyzradila, protože kvůli němu bych si teda na noc k sobě nikoho samozřejmě nebrala. Takže ten den bych nebyla pro svého přítele dostupná. ;)

A je hodně srandovní ta jeho odpověď, že ta kamarádka neměla jindy čas na setkání a měla teda pouze v noci?

normalka

Mně odpověď srandovní nepříjde vůbec, srandovní může přijít důchodcům, co mohou klábosit celý den.

Pokud se chci přes týden vidět a popovídat s kamarádkou, tak také bohužel večer nebo v noci. Do práce dojždí 70 km autem, pracuje do 17.00 hodin, dříve jak před osmou hodinou se nesejdeme. O víkendech to nejde, to jsme my mimo domov. Co je na tom divného, že na pokec není čas přes den?

Aha. Tak to máte teda fakt blbé. To víte, já jsem ta důchodkyně a tak si povídám jindy. :-D Ale paměť mi ještě slouží a když jsem byla mladá, tak v noci jsem si toho moc v posteli nenapovídala. To jsem se věnovala jiné zábavě. ;) A navíc, mluvíme o nějaké kamarádce a ne o jeho přítelkyni, se kterou chodí a měl by trávit noci s ní a ne s nějakou kamarádkou. To Vám ale divné nepřijde, že ne.

ikl
hodnocení

1x

Asi by mu to také dost vadilo, kdyby se to stalo vám a kamarád vás pozval na večer a noc. Jestli máte pevný vztah, tak asi by to nemělo být, i když se jedná jenom o kamarádku. Může se tím narušit důvěra k partnerovi. To je můj názor.

jitkaa
hodnocení

Ano, sám mi říkal, že kdyby si takhle představil mě, tak by mu to vadilo a to hodně prý.
liska5

Taky se říká: nedělej druhému, co Tobě samému vadí. On si tedy protiřečí. Já bych mu nic nevyčítala, neopakovala dotazy, nechtěla přísahy do budoucna. Tím se shodíš. Ale jen jednou jedinkrát bych řekla jasně, že se mi to nelíbí a že mi to vadí. Mně. Žádný Ty jsi neměl, Tys zklamal. Ale jasně říct svůj pocit. Ať si to zpracuje.

hodnocení

1x

Dobrý den. Nemyslím si, že to přeháníte. Přítel by to měl zvážit s ohledem na Vás, protože ten červíček nedůvěry bude ve Vás hlodat a to není pro vztah dobré. Jestli Vás má rád a na vztahu s Vámi mu záleží, neměl by dělat to o čem ví, že Vás bude trápit. Promluvte si o tom spolu ještě a ať si jeho kamarádka na přespávání najde přece jen něco jiného.

re
hodnocení

0x

Já bych to nehrotila, pokud je ta kamarádka čistotná a ochotná pomáhat v domácnosti, tak bych ji tolerovala, ale dala jasně najevo, kdo je tady "paní" ve vztahu/soužití a kdo jen trpěným hostem. Partner by se musel chovat souhlasně se mnou *jasne*

doplněno 24.02.19 13:09:

Tak potom přítel dává jasně najevo, že si může žít svobodně a bez závazů, ve vztahu k partnerce dá se říct bezohledně !

jitkaa
hodnocení

Jenže já tam nebyla. byli tam jen sami dva přes noc.

hodnocení

0x

@jitkaa - i tak mi to dost vadí, že by u něj měla jen tak prespavat jeho kamarádka
Chápu - ale na druhou stranu vám o tom řekl. Líbilo by se vám víc, kdyby to zatajil a časem jste se dozvěděla odjinud?

Přítel ví, že se vám to nelíbí, takže "jen tak prespavat" tam asi slečna už nebude. Na vašem místě bych se v tom přestala rýpat - sama píšete "věřím mu". Tak mu věřte, že říká pravdu a přestaňte se užírat.

normalka
hodnocení

0x

Nehledejte problémy kde nejsou, přijdou jiné, závažnější problémy.

I když někdo nevěří na kamarádství mezi ženou a mužem bez intimností, mohu potvrdit, že já to tak mám 20 let. Dokonce jsme si navzájem hlídali děti, když onemocnělo nějaké dítko, bylo jedno kdo ho na víkend hlídá a zbytek 2 rodin odjel. Nejednou se stalo, že jsem byla na horách na víkend s kamarádem a nebo můj manžel s kamarádovou manželkou. Dnes děti jsou již velké a kamarádství bez intimnosti udržujeme dodnes.

Nechci být za šťourala a škarohlída, ale jak víte, že je to bez intimností? Možná jen z vaší strany. Podváděný se to obvykle dozví poslední.

hodnocení

0x
Pozval si kámošku a to že si jí pozval vám řek
Jestli si s ní užil či neužil neřešte nemá to cenu
Taky si jí tam moh pozvat a nic neříct
Zakazovat mu koho si má či nema přivést domu nebo mu něco nařizovat je hloupost která vás dřív nebo později rozhádá a povede to k rozchodu
Taky si múžete pozvat na noc kámoše aspon uvidíte jak se bude na to přítel tvářit *smich*

hodnocení

0x
No když bude potřeba, vlak "ujede" kdykoliv. Takže buď Ti to přespání vadí, nebo nevadí. Co se tam dělo si můžeš jen domýšlet...

hodnocení

0x

Jak dobře tu kamarádku znáte Vy? Znáte se osobně? Nebo alespoň z dávného přítelova vyprávění, jak kdysi bydleli ve stejné ulici a chodili spolu do skautu... Teď má náročné povolání ve směnném provozu, má před svatbou... Pokud je to takto, fajn. Ale jestli se objevila najednou a bez předchozích zmínek o kamarádství, byla bych hodně ostražitá.

Rádci zde hodně zmiňují důvěru. Důvěra je důležitá, ale úcta k partnerovi je důležitá rovněž. Váš chlapec je možná mazaný záletník (něco přizná, něco ne), nebo někdo, kdo v životě neslyšel starou pravdu: Co nemáš sám rád, nečiň druhému.

Pokud Vám na něm záleží, dejte mu najevo, že se Vám jeho byt jako noclehárna dalších dívek nelíbí. Ale řekněte mu to jen jednou. Chlapi nemají rádi, když nějaká jejich chyba vyjde najevo. A vyloženě nesnášejí, když se to dlouho rozpitvává a připomíná.

eivlis*
hodnocení

0x

Být já ve vaší situaci, tak pro mě chování dotyčného je naprosto nepřijatelné.. Razím heslo, že kamarád taky rád...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]