Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekutor platba

Od: dak odpovědí: 3 změna:
Dobrý den
Když soud rozhodl o platebním rozkazu a nadále nezaplatil
Tak se přistoupi k exekutorovy
Tady je problém kdo ho plati
Jde o částku 36000kc s náklady na soud
Já budu platit předem nebo si to vezme až od dlužník a kterými to to navýší o tu svojí částku děkuji za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, exekutor na dluh nepracuje, tak nejdříve jeho práci zaplatíte Vy a potom možná exekuovaný (a Vám bude částka za exekuci vrácena spolu s vymoženou částkou - snad, možná, doufejte). Zdravím!

doplněno 24.02.19 16:02:

rumicek - nevím, jak to řeší tazatel (už nereaguje), ale funguje to tak, že exekutor nepracuje automaticky po rozsudku od soudu. Věřitel si ho musí najít a o exekuci ho požádat. Uzavírá s ním smlouvu a tam bude i ustanovení o odměně (kdo, kdy a jak).

hodnocení

0x

Loni jsem četl něco jako rozhovor s předsedou exekutorské komory. Ten říkal, že usilují o to, aby stát uzákonil povinnost věřitele zaplatit odměnu zálohově předem a pak že to naúčtují dlužníkovi. Teď je to prý tak, že odměnu si vyberou od dlužníka. Zálohu že vybírat mohou i nyní, ale kvůli konkurenčnímu boji to nedělají.

hodnocení

0x

V loňském roce, jsem přes právníka žádal exekuci, na vymožení částky z rozsudku soudu, protože se podvodník vrátil z basy. Musel jsem zaplatit za exekutorský úkon, aby ho exekutor provedl. Máte na to 10 let od vynesení rozsudku. Ale může se také stát to, že dotyčný bude dlužit, kam se podívá a splácet bude upřednostněným, to je státu a dalším a vy budete čekat, až na vás přijde řada.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]