Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sbírka známek a sbírka bankovek

Od: marcuska odpovědí: 9 změna:

Dostala jsem kdysi sbírku známek, jsou v ní známky z první republiky, sbíral je můj táta když byl kluk, tzn. kolem r.1945. Pak jsem dostala od babičky bankovky, asi z období 2. války. Nevíte, na koho bych se měla obrátit abych věděla jakou cenu to vše má? Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janys79
hodnocení

3x
U bankovek se muzete podivat na aukro nebo ebay. Staci pak zadat ve vyhledavaci slovo banknote (ebay) a upresnit, napr. czechoslovakia, hodnotu bankovky a pripadne rok.
marcuska
hodnocení

pongi
hodnocení

1x
Existují různé filatelistické obchody nebo obchody zaměřené na numismatiku, kde nabízejí i bankovky. Nechci dělat nikomu reklamu, to docela rychle najdete, když si zadáte do vyhledávače. Takže první nástřel si můžete udělat, když se podíváte na jejich nabídku, jestli máte totéž a za kolik to prodávají. Popřípadě různé aukční servery. Hlavně si dejte pozor a neprodávejte prvnímu, co se Vám nabídne, že Vás toho "břímě" zbaví. Klidněte se zeptejte více lidí, ať máte více názorů. Nemusí tam být sice nic extra cenného, ale může. A pro nějakého překupníka je každý vývar, i třeba malý, dobré rito. Pokud se někdo nabídne, že zadarmo ocení, jistě je to fajn, ale bacha, aby hned nechtěl koupit a neudělal obratem nějakou "výhodnou" finanční nabídku. Vždy je dobré mít těch nabídek víc a z toho si eventuálně v klidu vybrat.

Přesně tak. Základní pravidlo je. Tomu kdo hodnotí...neprodávat!

marcuska
hodnocení

Děkuji za rady. Nechci to prodávat, jen mě zajímá co mám doma. Leží mi to tu přes 20 let a nedávno jsem to s rekonstrukcí domku při úklidu zase vzala do rukou.

liska5
hodnocení

0x

Na příslušné oddělení stránek Sběratel.

marcuska
hodnocení

Díky za radu.

hodnocení

0x

Bankovky vám podle fotek mohu odhadnout. 34662710@seznam.cz

marcuska
hodnocení

Děkuji, v pondělí je naskenuji a pošlu do Vašeho mailu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]