Nejste přihlášen/a.
Dobrý den zajímalo by mně když má zaměstnanec noční a děla z 31 na 1 má zamestnavatel pravo a pocítat hodiny jen do pulnoci a pak mi vzit pul dne dovolenou idkyz pracuji celou smenu do rana pak mi ty zbivajici hodiny da jako prescas to neni normalni abych pak ke kazdemu dni 31 na 1 richazela o pul dne dovolene
Když máte noční na přelomu i z předcházejícího měsíce, tak je to pořád stejná odpracovaná doba. Náš docházkový systém ve firmě započítává odpracované hodiny ještě do předešlého měsíce. Tak to hrne pořád dopředu.
Rozhodně brát dovolenouu je nesmysl. Pokud mu to dělá potíže, může přece v počítači přesunout začátek posledního dne tak, že je konec pracovní doby ještě v měsíci. Pokud chce nebo není padlý na hlavu.
@Jenda2 > to je rada k podvádění? Zaměstnavatel přece musí evidovat skutečně odpracovanou dobu.
Jak byste řešil situaci, kdyby se zaměstnanec zranil při práci v době, kdy už "počítačově" neměl být na pracovišti?
Co to plácáte za nesmysl? Jaké podvádění? Uzávěrka docházky se děje v novém měsíci za uplynulý měsíc. Vaše myšlenkové pochody neznám a ani nechci znát. Eviduje se skutečně odpracovaná doba. Tak sedí spolu s pracovním výkazem zaměstnance. Náš systém poslední pracovní den v měsíci uzavře jako starý měsíc, i když je konec n novém měsíci. No a co? Další měsíc to je podobné a tak to jde dál a dál. Co pořád hledáte za záhady nechápu.
Není možné pracovat a souběžně čerpat dovolenou. Dovolenou by Vám zaměstnavatel navíc musel oznámit minimálně 14 dnů předem. Podle mne Vám zaměstnavatel započítává hodiny do půlnoci ještě do předchozího měsíce a hodiny po půlnoci do dalšího.
Doporučuji obrátit se na nadřízeného a nechat si to vysvětlit.
@Arne1 > Zákoník práce platí pro všechny zaměstnavatele. Dokud si to zaměstnanci nechají líbit, nelze se divit, že zaměstnavatelé ZP porušují.
Setkala jsem se i s tím, že zaměstnanci všechny pracovní směny odpracovali, ale zaměstnavatel jim vykázal týden dovolené (o tom se dozvěděli až zpětně z výplatní pásky).
Vaše partnerka nemusela dovolenou čerpat > pravděpodobně šlo o překážku na straně zaměstnavatele, za kterou měla nárok na náhradu mzdy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.