Nejste přihlášen/a.
Předpokládám, že přítelkyně má doklad o objednání a platbě - pak ať dotyčného vyzve (doporučeným dopisem s doručenkou) k zaslání zboží nebo vrácení peněz do, dejme tomu, 14 dnů s tím, že jinak bude postupovat soudní cestou se všemi důsledky z toho vyplývajícími.
Drsnější řešení je "zajet do vesnice kde ten clovek bydli" a třeba v hospodě nebo krámě se zeptat jak se dostat k jeho domu - a při té příležitosti sdělit proč ho hledáte
"...zajet do vesnice kde ten clovek bydli a vymlatit to z neho..."
Jste vážně tak naivní, že si myslíte, že dotyčného v oné vesnici najdete? Pravděpodobně ho tam nikdy nikdo neviděl a je otázka, jestli na té adrese nestojí třeba kravín.
A moje rada? Odepište peníze, utěšte přítelkyni a příště buďte opatrnější. Nebo si najměte soukromé očko, ale bude Vás to stát mnohem víc. Policie se tím zabývat bude, sepíše s vámi lejstro a za týden Vám oznámí, že na nic nepřišli a případ odkládají.
Napsala bych mu, že se cítíte oklamán a že se s tímto případem svěříte některé televizi, že bude na Nově a přijedou k němu s kamerou i do bydliště. Nebude vědět, jestli to myslíte opravdu vážně, bude zmaten a peníze vrátí.
Asi bych postupovala takto. Telefonicky bych z jistila na Obecním úřadě, zda u nich bydlí pan xxxx. Adresu nesdělí, ale odpoví ANO nebo NE. Spíš počátám, že takový člověk ve vsi neexistuje.
Pak jedinně nahlásit na policii a podle bankovního účtu, kam peníze odešly, policie zjistí majitele účtu. Dále bych postup nechala na policii. Moc si od toho neslibuji, ale co kdyby to vyšlo. Pokud ne, tak vím, že jsem pro to udělala vše a pak klidně hodila za hlavu.
Vezmu Vás za slovo. Je to údajný umělecký kovář. Mohl byste sednout do auta a lehce ho v té vesnici najít. On zřejmě slibuje vrátit peníze, jinak byste nepsal, že ty peníze ještě nepřišly. Z toho soudím, že Vaše přítelkyně má v ruce nějakou objednávku a potvrzení o tom, že ona zaplatila. Vy jste chlap. Tak já být Vámi, tak sednu do auta jedu za tím "umělcem" s tou objednávkou a i s přítelkyní. Tam se pokusím to z něho dostat napřed po dobrém, ale přitom si bych si ho okoukla a vyhodnotila, jestli bych mu mohla eventuelně vrazit pár facek do frňáku, aniž bych já přišla k újmě. To v tom případě, kdyby se vzpouzel vydat peníze zpátky. No a pak, kdyby to možné bylo, tak bych mu do toho frňáku nandala a pak bych prostě odešla k nejbližšímu bankomatu a tu sumu bych té své přítelkyni dala a šla bych s ní na kafe. A věřte mi, že by to přítelkyni její problém vyřešilo. Ne že ne. Peníze jako peníze. Hodnota je stejná. A ještě by Vás obdivovala za odvahu a štědrost.
Jinak po právní stránce, za tuto sumu, jste na tom asi blbě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.