Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer chci se zeptat mam takový problém v afektu sem řekl jedné ženě že se nebudu bavit s nějakou tlustou starou ženskou upřímně mě to ted dost mrzí,nikdy bych to neřekl ženě moc toho lituju ale je toho na mě psychicky strašně moc a nedokázal sem uhlídat své emoce,ale chci se zepat ta žena mi napsala že to bude řešit s policii jako trestný čin urážku na cti.Tak se chci zeptat jestli to je opravdu trestný čin nebo jen přestupek a co se bude opravdu dít když to podá na policii?Děkuji za odpověd z pozdravem Jelínek
Svědka nevim jestli má ona je totiž vdaná a mě si vybrala jako milence,a důkaz bohužel sem jí to napsal na whatsapp ale nic jiného sem jí nenapsal jen tohle
Ano mám něco ano,mam celkem nervy na pochodu je to tedy přestupek nebo trestný čin mi hrozí?
Děkuji za odpovědi vážim si toho,sem fakt vůl nevim co to do mě vjelo ujeli mi nervy,už jí nebudu psát,jen mě zarazilo že nepsala že to je trestný čin že se mi ozve policie
@michaljelinek - jen mě zarazilo že nepsala že to je trestný čin že se mi ozve policie
Pokud skutečně paní podala trestní oznámení, pak platí, že
§ 158 tr. ř.
(1) Policejní orgán je povinen na základě vlastních poznatků, trestních oznámení i podnětů jiných osob a orgánů, na jejichž podkladě lze učinit závěr o podezření ze spáchání trestného činu, učinit všechna potřebná šetření a opatření k odhalení skutečností nasvědčujících tomu, že byl spáchán trestný čin, a směřující ke zjištění jeho pachatele...
(3)... K objasnění a prověření skutečností důvodně nasvědčujících tomu, že byl spáchán trestný čin, opatřuje policejní orgán potřebné podklady a nezbytná vysvětlení a zajišťuje stopy trestného činu. V rámci toho je oprávněn, kromě úkonů uvedených v této hlavě, zejména
a) vyžadovat vysvětlení od fyzických a právnických osob a státních orgánů,
tedy je pravděpodobné, že si vás pozvou k podání vysvětlení. Stejně tak je dost pravděpodobné, že dále bude postupováno podle
§ 159a Odložení nebo jiné vyřízení věci
(1) Nejde-li ve věci o podezření z trestného činu, státní zástupce nebo policejní orgán věc odloží usnesením, jestliže není na místě vyřídit věc jinak. Takovým vyřízením může být zejména
a) odevzdání věci příslušnému orgánu k projednání přestupku nebo jiného správního deliktu
Pokud jste ale paní naštval hodně, mohla by třeba podat občanskoprávní žalobu.
Je sá jí omluvil že mě to mrzí že sem to přehnal je toho na mě moc bohužel sem to neustal
Kytka a divejte se ji pritom do oci ...
Pani uz bude vedet, jak s tim nalozi dal, zda-li to vubec bude rozpatlavat... Stalo se, nic s tim nenadelate. Staci, ze toho litujete. Litujte jenom jednou. Olitoval jste a hotovo. Ucinna litost se pocita. Pamatujte - staci jednou. Netrestejte se za jednu vec vice krat nebo porad. Koneckoncu, nejste to vy, kdo vam podsouva pocit viny. Jsou to myslenky, ktere ve skutecnosti nejsou vase.
Vám ujely nervy a co udělala ona. To je ještě horší věc - vybrala si vás jako milence, oklamala tím svého manžela. Jak by se jí líbilo kdyby se toto manžel dozvěděl.
Neoznačil jste ji, že je kráva apod, jen jste řekl pravdu. Možná je opravdu tlustá, stará a to urážka není. Když je někdo starý, tak je starý, s tím nido nic neudělá.
Poslyšte. Jestli chcete radu trochu k věci, mluvte pravdu. Vy jste jí nenapsal, že se nebudete bavit s nějakou tlustou starou ženskou. Vy jste použil jiná slova, že?
Je jasné, že případné přestupkové řízení někde na obecním úřadě skonční v patu, jako tvrzení proti tvrzení. Případná urážka na cti se neprokáže, protože vy budete mohutně zapírat a policie případ odloží. V tomto směru mít obavy nemusíte.
Ale ještě něco je jasné. Už váš samotný dotaz je to ukázka vašeho charakteru. Tvrdý chlap by se se ženou nehádal a když už by se to stalo, tak by se k věci postavil čelem. Šel by a omluvil se. Cosi takového vy ale neuděláte, že ne? Ta žena na vás trochu hukla a vám cvakl zadek. Teď máte bobky a raději se budete z problému vylhávat jako nějaký pubertální fracek.
Člověče. Což takhle v sobě najít aspoň trochu udatnosti? Jděte a omluvte se. Slušně, krátce a jasně, bez blbých sebeobhajujících řečí.
Jo. přesně. U nás se říká, jaký šel, takovou potkal. Pokud chcete mít za milenku ženu, která je stará a tlustá, tak to vypovídí více o vás než o ní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.