Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobrý večer

Od: michaljelinek odpovědí: 20 změna:

Dobrý večer chci se zeptat mam takový problém v afektu sem řekl jedné ženě že se nebudu bavit s nějakou tlustou starou ženskou upřímně mě to ted dost mrzí,nikdy bych to neřekl ženě moc toho lituju ale je toho na mě psychicky strašně moc a nedokázal sem uhlídat své emoce,ale chci se zepat ta žena mi napsala že to bude řešit s policii jako trestný čin urážku na cti.Tak se chci zeptat jestli to je opravdu trestný čin nebo jen přestupek a co se bude opravdu dít když to podá na policii?Děkuji za odpověd z pozdravem Jelínek

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

2x
Svědek? Důkaz?
Jinak podle paragrafu 49 zákona o přestupcích 200/1990 Sb. je maximální sazba 5000.
Pokud jste jí ještě řekl, že jí podřežete nebo tak něco, máte to do maximálně 20000.
doplněno 20.02.19 23:34: Dám to sem. Zákon 200/1990 je zrušen, ale platí zákon 251/2016, kde je obdobný paragraf 7. Sazba je 10 místo 5 tisíc, ta druhá zůstává.
michaljelinek
hodnocení

Svědka nevim jestli má ona je totiž vdaná a mě si vybrala jako milence,a důkaz bohužel sem jí to napsal na whatsapp :( ale nic jiného sem jí nenapsal jen tohle

vilik*
Tak to důkaz má.
Máte komunikaci, v které se lze dočíst, že vás chtěla jako milence?
michaljelinek
hodnocení

Ano mám něco ano,mam celkem nervy na pochodu je to tedy přestupek nebo trestný čin mi hrozí?

yzef

Podle tohoto zákona nikomu už nic nehrozí, protože již několik let neplatí.

vilik*
Ano máte pravdu, stihl jste reagovat dřív, než jsem dopsal doplnění s opravou platného čísla zákona.
Pro tazatele, domnívám se, že vám téměř nic nehrozí. Dejte (slušně) najevo, že v případě problémů se budete hájit obtěžováním z její strany včetně zveřejnění vzájemné komunikace. Pak se uvidí. Nic jiného už jí nepište, hlavně žádné vyhrožování.
michaljelinek
hodnocení

Děkuji za odpovědi vážim si toho,sem fakt vůl nevim co to do mě vjelo ujeli mi nervy,už jí nebudu psát,jen mě zarazilo že nepsala že to je trestný čin že se mi ozve policie

vilik*
Urážka na cti je přestupek. Podle zákona ji bude řešit místně příslušný úřad, komise pro projednávání přestupků. (podrobnosti najdete v zákoně 250/2016, kdyby vás to zajímalo).
Zkontrolujte, jestli máte aktuální doručovací adresu a přebírejte poštu. Jinak riskujete doručení veřejnou vyhláškou a ani o tom nemusíte vědět.
V případě vyrozumění o zahájení řízení si zákon opravdu nastudujte a případně se poté zeptejte na nejasnosti.

iz*
hodnocení

2x

Pane Michale, odpovědi k přestupku už máte.

Já si ale myslím, že s tím ta paní nebude nic dělat. Jestli si Vás jako vdaná vybrala za milence, nebude to podle mne chtít nikde rozvádět. (Musí jí být jasné, že tu korespondenci máte k dispozici i Vy.)

hodnocení

2x
Chybí zásadní informace o věku a hmotnosti té osoby...
Co když opravdu plní podmínky pro vyšší věk a vysokou hmotnost?

V tom případě by se to dalo u přestupkového řízení úspěšně obhájit, myslím. Poněvadž konstatování faktu nemůže být přestupkem. Naopak, kdyby tazatel dámě tvrdil, že je mladá a krásná a nebyla by to pravda, toto by se dalo považovat za lež a klamání.

hodnocení

2x

@michaljelinek - jen mě zarazilo že nepsala že to je trestný čin že se mi ozve policie
Pokud skutečně paní podala trestní oznámení, pak platí, že

§ 158 tr. ř.

(1) Policejní orgán je povinen na základě vlastních poznatků, trestních oznámení i podnětů jiných osob a orgánů, na jejichž podkladě lze učinit závěr o podezření ze spáchání trestného činu, učinit všechna potřebná šetření a opatření k odhalení skutečností nasvědčujících tomu, že byl spáchán trestný čin, a směřující ke zjištění jeho pachatele...

(3)... K objasnění a prověření skutečností důvodně nasvědčujících tomu, že byl spáchán trestný čin, opatřuje policejní orgán potřebné podklady a nezbytná vysvětlení a zajišťuje stopy trestného činu. V rámci toho je oprávněn, kromě úkonů uvedených v této hlavě, zejména

a) vyžadovat vysvětlení od fyzických a právnických osob a státních orgánů,

tedy je pravděpodobné, že si vás pozvou k podání vysvětlení. Stejně tak je dost pravděpodobné, že dále bude postupováno podle

§ 159a Odložení nebo jiné vyřízení věci

(1) Nejde-li ve věci o podezření z trestného činu, státní zástupce nebo policejní orgán věc odloží usnesením, jestliže není na místě vyřídit věc jinak. Takovým vyřízením může být zejména

a) odevzdání věci příslušnému orgánu k projednání přestupku nebo jiného správního deliktu

Pokud jste ale paní naštval hodně, mohla by třeba podat občanskoprávní žalobu.

janm*
hodnocení

1x
Postavte se k tomu jako chlap, stane se, omluvte se jí že vás to mrzí ať už stížnost podá nebo ne, ať si nemyslí že skemrate aby stě nedostal flastr, dostanete tak dostanete co se už dá dělat postavte se k tomu celem.
michaljelinek
hodnocení

Je sá jí omluvil že mě to mrzí že sem to přehnal je toho na mě moc bohužel sem to neustal

chlamak*

Kytka a divejte se ji pritom do oci ... ;)

Pani uz bude vedet, jak s tim nalozi dal, zda-li to vubec bude rozpatlavat... Stalo se, nic s tim nenadelate. Staci, ze toho litujete. Litujte jenom jednou. Olitoval jste a hotovo. Ucinna litost se pocita. Pamatujte - staci jednou. Netrestejte se za jednu vec vice krat nebo porad. Koneckoncu, nejste to vy, kdo vam podsouva pocit viny. Jsou to myslenky, ktere ve skutecnosti nejsou vase. *stop*

jenula
hodnocení

0x

Vám ujely nervy a co udělala ona. To je ještě horší věc - vybrala si vás jako milence, oklamala tím svého manžela. *zmateny*Jak by se jí líbilo kdyby se toto manžel dozvěděl. *zmateny*Neoznačil jste ji, že je kráva apod, jen jste řekl pravdu. Možná je opravdu tlustá, stará a to urážka není. Když je někdo starý, tak je starý, s tím nido nic neudělá.

Mě by jenom zajímalo, co je to za trojka. Manželka, co si vybere za milence uzlík nervů, co se teď sesypal a který neví, že milenka/manželka na fízlárnu asi hned tak nepoletí... Co pak musí mít tedy doma za exponát?

Prázdniny ještě pořád jedou?

figurek*
hodnocení

0x

Poslyšte. Jestli chcete radu trochu k věci, mluvte pravdu. Vy jste jí nenapsal, že se nebudete bavit s nějakou tlustou starou ženskou. Vy jste použil jiná slova, že?

Je jasné, že případné přestupkové řízení někde na obecním úřadě skonční v patu, jako tvrzení proti tvrzení. Případná urážka na cti se neprokáže, protože vy budete mohutně zapírat a policie případ odloží. V tomto směru mít obavy nemusíte.

Ale ještě něco je jasné. Už váš samotný dotaz je to ukázka vašeho charakteru. Tvrdý chlap by se se ženou nehádal a když už by se to stalo, tak by se k věci postavil čelem. Šel by a omluvil se. Cosi takového vy ale neuděláte, že ne? Ta žena na vás trochu hukla a vám cvakl zadek. Teď máte bobky a raději se budete z problému vylhávat jako nějaký pubertální fracek.

Člověče. Což takhle v sobě najít aspoň trochu udatnosti? Jděte a omluvte se. Slušně, krátce a jasně, bez blbých sebeobhajujících řečí.

Jo. přesně. U nás se říká, jaký šel, takovou potkal. Pokud chcete mít za milenku ženu, která je stará a tlustá, tak to vypovídí více o vás než o ní.

mm*
hodnocení

0x

I kdyby to byla nějaká "důležitá úřednice" se zapálenýma lejtkama, tak by omluva měla stačit (raději si to nahrejte), jinak bez věrohodného důkazu to baba nemůže obhájit a ani se o nic nepokusí, pokud není úplně pitomá, to by se policajti pobavili :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]