Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cibulový sirup vs. šťáva

Od: lukyn* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, zajímalo by mě, zda mnou připravovaný cibulový sirup má stejné učinky jako raw cibulová šťáva používaná proti kašli.

Cibulový sirup dělám zhruba takto:

- oloupu cibuli (3 ks)

- rozmixuju v mixéru

- scedím přes plátno

- v hrnci začnu vařit s poměrně velkým množstvím cukru (cca 3/4 hrnku)

- po oddělení zákalu opět scedím přes plátno

- ještě chvíli povařím

Jedná se mi o fakt, zda se ty léčivé účinky varem nějak nezničí. Ale silice by to snad vydržet mohly, no ne?

Cibulový sirup vs. šťáva

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

saa
hodnocení

1x

jasně že var vše zničí.Není nad čerstvé.Otázka je,co šťáva z čerstvé cibule nepřevařené cibule udělá se žaludkem,když se to vypije.Já bych asi zdechnul.A spousta blbounů pije převařené sterilované džusy z ovoce z obchodů a ještě si myslí,co dělají pro své zdraví!Jen plní kapsu potravinářské mafii*smich*

liska5

Saa, to se nepije. To se nakrájí cibule, vmíchá se do ní lžíce medu a až se šťáva "vypotí", tak se užívá jako sirup. Z tohoto jsou tak 4 lžíce za den. Míchám si v šálku při nachlazení.

liska5
hodnocení

0x

Myslím, že ten čerstvý má navíc vitamín C.

hodnocení

0x

Cibule je nejzdravější syrová, přičemž čerstvě oloupaná a rozkrájená - pobytem na vzduchu ztrácí uloupaná (a tím spíš rozkrájená) cibule léčivé účinky. O ničivých účincích tepelné úpravy ani nemluvím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]