Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šluknov - kam vyrazit s dítětem?

Od: surry odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
manžel jede na služebku do Šluknovského výběžku, syn má prázdniny a můžeme jet tedy s ním. V tomto kraji jsem byla jen v létě za turistikou. Poradíte, zda se tu dá zabavit i v tomto počasí? Malému je 10 let, jde mi o program na jedno odpoledne a jedno dopoledne. Auto bychom měli k dispozici.
Děkuji za případné tipy.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Šluknov má pěkné náměstí a kousek od něj v parku je zámek, kde je Infocentrum. Zámek má prohlídky i teď v zimě. Do IC bych zašla nejdřív, oni poradí. Člověk neví, jak to tam je se teď se sněhem. Co je v zimě zavřené. Kdysi jsme byli na rozhledně Tanečnice u Mikulášovic. Taková hranatá červená věž. Klíče nám dali v sousední chatě. Je to ale více let. Na kolech se dalo až nahoru. Jinak tam bylo odstavné parkoviště. Když je počasí, krásný výhled na Labské pískovce. Nejzajímavější je v těch končinách Českosaské Švýcarsko, ale jak to tam je v únoru se vstupem do skal nebo soutěsek, nevím.

liska5

Napadlo mne zajet, nebo se cestou tam stavit, v Krásné Lípě na náměstí. Tam je IC v Domě Českého Švýcarska. Když bude škaredě, tak tady je co si prohlédnout. Nebo si udělat výlet do Hřenska, kouknout na lodě na Labi.

surry
hodnocení

Liško, děkuji za Vaše tipy. Zámek vypadá pěkně a je super že fungují i teď. Tak snad něco vymyslíme
liska5

Já to beru z pohledu kolaře v létě. Tam byl ještě zajímavý Jiřetín pod Jedlovou, kousek od Krásné Lípy. Křížová cesta a zřícenina Tolštejn. Na Jedlové je taky rozhledna, krásná, ale tam se bude asi ještě lyžovat. A blízko je technic.památka - větrný mlýn Světlík.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]