Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč je toto národní památka

Od: rodic odpovědí: 6 změna:

Narazil jsem na článek na idnes o prodeji budovy Máj a znovu mě napadla otázka, co je na tom tak zvláštního, že to prohlásili za národní památku. Mně to přijde jako naprosto obyčejná budova. Dovede na to někdo odpovědět, co je na té budově tak zvláštní?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Co přijde Vám jako obyčejné, jiní vidí umění. Těžko Vám to někdo vysvětlí, stejně jako mě, proč jsou obrazy za milióny, když se nepoznám co na nich je.

hodnocení

1x

Obchodní dům, který tvarově a stylově čerpá z prvků neofunkcionalismu, díky své originální konstrukci prohlášen za kulturní památku.

blesk.cz/...

*placni*

rodic
hodnocení

No budu vycházet z toho, že to stejně nepochopím :) Nevadí. Každopádně díky rádcům za reakce.

rodič, perfektní názor.

liska5
hodnocení

0x

Já bych řekla, že každá doba má svoje architektonické "bomby". Uplyne hodně desítek let a lidi tohle budou registrovat jinak, než my teď. Třeba před sto a trochu více lety si podnikatelé stavěli vily a nikoho nevzrušovalo, že mají neobarokní prvky nebo jsou ve stylu anglické secse. Teď kolem běhají památkáři, v archivech hledají plány a mluví o unikátech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]