Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepití vodou

Od: alenka® odpovědí: 21 změna:
Zdravím, dá se otrávit 1,5 l vody za 1 hodinu?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, myslím, že nikoliv (to jsou tři piva a dobrý pivař je také dá za hodinu). Zdravím!

doplněno 18.02.19 17:21:

alenka - ano, je to v pohodě (chodíte více čůrat, ale psát na internet stále můžete).

hodnocení

5x
Životu nebezpečné je za jednu hodinu vypít 3 až 4 litry vody. Přebytečná voda je z těla vylučována pomocí ledvin. Ty jsou u normální zdravého člověka v klidu schopny vyloučit 0,8 až 1 litr moče. Logicky by tedy náš příjem vody za normálních okolností neměl tuto hodnotu překročit. voda-a-hydratace.zdrave.c/...
hodnocení

Takže myslíte, že to bude v pohodě?

hodnocení

4x
Kde jste na to přišla? To já bych musel být mrtvý denně třikrát, někdy i čtyřikrát. Problém ale může nastat, pokud je to voda destilovana nebo prohnana přes reverzní osmózu.
hodnocení

Nene, to je normální voda z kohoutku. Jinak kde jsem na to přišla? Na internetu, kde jinde.

Štír = body *palec*
A pro zazatelku...Kde jsi na to přišla?

Na internetu...To je Pán Bůh *smich*

hodnocení

Já o sobě vím, že jsem strašný hypochondr, takže si všechno beru strašně moc k srdci no a z tohoto plynou tyto blbé otázky :DD

Tak se uklidni,hypochondře,viz má odpověď níže :-D

hodnocení

Díky, wampe®
Děje se to na základě osmotickeho tlaku. Hypotonicky roztok zavodnuje, buňky saji vodu a můžou praskat. Pokud není člověk vegetarián a nemá dostatek minerálů, osmoticka nebo destilovana voda může dělat problémy. Pokud přijdou je dobré okamžitě organismus zasolit roztokem soli. Hypertonicky roztok naopak odvodňuje, vysává z buněk vodu, buňky se smršťují . Je to jako byste pila mořskou vodu, vysuší tělo zevnitř. Izotonicky roztok pak neprovádí žádnou výměnu látek, tlak je na obou stranách stejný.
18.02.19 18:39
hodnocení

:)

liska5
hodnocení

3x

Nic se nemá přehánět, proč bičovat ledviny?! Takové dvě malé vážící dohromady 30 deka přes den přefiltrují až 15 hl krve.. Krev, co koluje v těle, se v nich totiž pročistí asi 80 x za den. Ano, pít se má, ale s mírou, nanejvýš do těch 3 litrů denně, když není vedro ani fyzická námaha.To Vás propláchne až až. Běžně lidi pijí 1- 1,5l.

hodnocení

Bolela mě hlava

hodnocení

2x

NE !
Dá se leda tak otrávit litrem a půl VODKY za hodinu !

hodnocení

2x

Nedá se otrávit. Než jdu k urologovi, vypiji 1.5 litru za 30 minut. A jsem zřejmě živej:)

figurek*
hodnocení

2x

Jistěže se vodou otrávit dá. Jednoho takového znám. Kdyby vypil 1,5 litru vody, tak se svalí a bude po něm.

Ještě horším jedem jsou nealko piva, všechny ty Birely. Dáte jeden hlt a máte dost.

Na zdraví. *pivo*

hodnocení

0x
Otrávit vodou?
Jinak vypít 1,5 litru za hodinu, nezkoušel jsem, ale proč by to nešlo?

hodnocení

0x

Je velmi obtížné říci, kolik vody je třeba k nebezpečné otravě. Jde o celkový stav organizmu, věk, funkční kapacitu ledvin a rychlost pití vody. Obecně řečeno by měl být organizmus dospělého zdravého člověka schopen se vyrovnat s příjem i více než 15 litrů vody denně, ale už jde v takovém případě nepochybně o hazard.

stefajir.cz/...

V praxi je nejčastější příčinou otravy vodou nadměrný přísun vody bez minerálních látek (zejména bez kuchyňské soli, ale i draslíku) v průběhu extrémních vytrvalostních výkonů, provázených ztrátami tělesných tekutin, zejména pocením, ve velkých výškách i dýcháním. Další nejběžnější příčinou jsou průjmová onemocnění. Bez stanovení koncentrace sodíku v krvi je nebezpečí záměny s dehydratací, úpalem, podchlazením a nízkou hladinou cukru v krvi... Proto je tak důležitá prevence: nepít více než ½ až ¾ litru vody za hodinu.

outdoorguide.cz/...

rodic

Voda je také jed. Vypijeme li ji naráz příliš velké množství, dochází k poklesu hladiny chloridu sodného, porušení osmotické rovnováhy a zvětšení objemu vody v buňkách, zejména v mozku, což vede k otoku mozku, což může skončit až smrtí.

zdravotnickydenik.cz/...

nene*

Uchlastal se .. vodou :D

hodnocení

0x

Samozřejmě je to kus od kusu, ale někde jsem četl, že smrt může nastat po vypití 1 litru vody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]