Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Láska je mi na obtíž

Od: sejby odpovědí: 15 změna:
Dobry den,je mi 21,asi si reknete,ze sem mlada a blbá a o lasce nevim vůbec nic,ale ja si to tak úplně nemyslim a ráda bych se sverila s problémem. Je to temer rok co jsem ukončila svuj zatim nejdelší vztah(3roky)s o 12let starsim mužem. Zpočátku sem si myslela ze je toto laska na celý zivot,uzivali jsme si společný život,byla jsem opravdu po usi zamilovana a spokojena. Postupem casu ale přišly problemy,hadky,a ja to radši ukoncila. Byla jsem v situaci,kdy jsem nechtěla byt s nim ale ani bez nej. Doted s tim nejsem úplně smirena a kolikrát si pobrecim a vzpominam na krásné chvile..ale to je jiny pribeh...po rozchodu(kdyz jsem se z toho trochu vzpamatovala) jsem si uzivala svobodu,mladí,byla sem šťastná,nemusela jsem nic resit..slibovala jsem si,ze nejaky vztah je pro me tabu,ze se nechci vazat..a v tom je ten hacek..mam pocit,ze nedokazu milovat..mam pocit,ze opravdovou lásku jsem ,,vycerpala" na svého bývalého pritele a uz proste nemůžu nic takoveho absolvovat znovu..kdykoli se s někým seznamim,myslim hned na to spatne,na to,jak by určitě prisly hadky,ze vztah jsou jen starosti a že jsem moc mlada na to se vazat...mozna si reknete ze je to normální,ze musim dospet,ale me to velmi trápí,nemůžu se seznamovat,protože hned hledam chyby,hledam ty minusy,odmitam pozvání na rande,a chlapcum pak přijdu mozna egoisticka,mozna detinska,ale tohle jsou dusledky mého posledniho vztahu,on prostě ze me vysal všechnu energii,všechnu lásku,toleranci...chlapec může byt sebevic úžasný,ideální partner..ale ja proste NEDOKÁŽU MILOVAT. prosim Vas,mate s tim zkušenosti? Jde mi vůbec nejak pomoci?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jednoho dne přijde ten pravý a vyrazí vám to dech!

Přesně tohle mě napadlo: jednoho dne se ani nenaděješ a objeví se ten pravý. Čas vše napraví!

*srdce**placni*

jofa*

ringo: Teď se to chystám napsat. Nenatrefila jste prostě na toho, jak se říká pravého, jak píše ringo. Až se tak stane, nebudete se možná ani stačit divit, jak jste tento článek vůbec mohla napsat.

sejby
hodnocení

Moc me Vas nazor potěšil,dekuji :)
Tak takovýho jsem nepotkala. A to už jsem ve středním věku. Přeju slečně, aby ho potkala.

figurek*
hodnocení

2x

jj. Zjistila jste, že láska není postel. Co dodat? Mám dva nápady.

První nápad/ Budhisti říkají, že co člověka potkává, vychází z něho. Tisíc let stará pravda, o které nemusíte pochybovat. Vaše shody a neshody, životní trable a netrable a pozitivní či nepozitivní reakce vycházejí především z vaší povahy.

Druhý nápad/ Jistý Albert Einstein dostal kdysi otázku, kolik podle jeho názoru má člověk ideálních partnerů na světě. On odpověděl, že asi tak deset, ale z toho nejméně čtyři jsou v jeho blízkosti. Na tom taky něco je.

Proto si myslím. že váš problém je skutečně na vaší straně. Vy čekáte na prince na bílém koni, který ale nejede a nejede a ani nepřijede. Co s tím? Asi nic. Lidský charakter je prý hotový už v patnácti letech a pak už se změnit nedá. Asi byste měla zkusit slevit ze svých vysokých nároků a brát lidi takové, jací jsou. Já si myslím, že právě zde je vaše největší slabina, neberete lidi takové, jací jsou.

sejby
hodnocení

Ano,asi máte pravdu,že chyba je na me straně..byvaly nasadil vysokou latku...nevím jak z toho ven. Dekuji za názor

hodnocení

2x

Dobrý den. Dokud v sobě neuzavřete kapitolu života která již skončila, budete odmítat začít žít pro nový vztah. Možná by Vám pomohl psycholog. Nesrovnávejte toho s kým se seznámíte s tím, s kým jste se rozešla. Určitě se zamilovat dokážete, jen na to nejste ještě připravená. Váš minulý přítel z Vás nevysál energii, ani lásku, ani toleranci. To vše jste dávala do vztahu s ním dobrovolně. A dávala jste možná víc, než dostávala. Ale jeden nepovedený vztah určitě neznamená, že do smrti už jiný mít nebudete. Jak píši, nemáte v sobě vyřešenou a uzavřenou minulost, takže Vám to zatím brání v navázání nového vztahu. Spíše si zdůvodňujete, proč se nezamilovat a hledáte chyby a problémy tam kde třeba nejsou. Myslím, že se bojíte nového zklamání i vztahu. Ale i rozchody k životu patří. A nové možnosti máte před sebou otevřené. Ten, do kterého se zamilujete, který Vám zavoní jako ženě a s kterým si budete rozumět, na Vás určitě někde čeká. Jste mladá, nic nemáte zmeškáno. Seznamujte se, poznávejte jiné lidi, bavte se a žijte. Nemá smysl ztrácet čas trápením sebe sama.

hodnocení

0x

@sejby - tohle jsou dusledky mého posledniho vztahu,on prostě ze me vysal všechnu energii,všechnu lásku,toleranci
Je zbabělé svádět svoji neschopnost na druhého - jestliže ještě po roce řeknete "nejsem úplně smirena a kolikrát si pobrecim a vzpominam na krásné chvile", pak to tak docela nebude "vina" onoho pána.

Ale chápu, že je (hlavně pro vás) jednodušší říkat, že "on tohle a tamto", než si přiznat, že se neumíte s rozchodem vyrovnat.

sejby
hodnocení

Ja to nesvadim na něj,samozřejmě ze chyba je i na me straně...preci jen vztah je o dvou lidech..ja pro ten vztah obetovala tolik veci,zanedbavala rodinu,pratele,vzdala se svého zajmu..nestacilo to,ja byla slepa,videla jsem růžově...on byl starší,mel nějaké sve zabehle zvyky,miloval me,ale nebyl příliš tolerantní,a pote co me ziskal se nesnazil,v životě mi jen tak za ty tři roky nedal kvetinu,malou drobnost,nerekl mi v těžkých chvílích ,,promin,omlouvám se" atd atd

Promiňte - ale napadá mě termín "mladá kačenka". Zblblá z pána, který je tak jiný, než vrstevníci, kterému je nutno obětovat vlastní život... buďte ráda, že jste se ho zbavila, opakujte si to denně místo toho pláče a probůh nesrovnávejte. Kluk, který vám bude věkem přiměřený nikdy nemůže být stejný či aspoň podobný jako o půl generace starší muž.

sejby
hodnocení

Ano,asi mate pravdu, ze jsem hloupá.Ziskavam zkušenosti..bohužel to byla ma první laska a tak srovnavam. Byla sem silene zamilovana...dekuji za názor:)

111®
hodnocení

0x

já se řídím heslem: "První dojem napodruhé neuděláš" ... tak bacha na to , jaký děláš dojem...

sejby
hodnocení

Myslim si,ze první dojem budim spise pozitivní,sem vesela,optimistická,sportuji...az postupem casu clovek zjisti jaky ten druhy je :)

liska5
hodnocení

0x

Tam musí být zákonitě delší pauza. Ta je k tomu, aby člověk uzrál, leccos pochopil, poznal své meze, naučil se vnímat nenápadné signály, co o tom druhém vypoví, aby se vyvaroval chyb..Mám za sebou dvě dlouhodobá zcela rozdílná manželství a potřebovala jsem na " regeneraci" mezi nimi čtyři roky. Každý jsme jiný a pro Vás je rok ještě málo.

Dejte si čas, ale nezavírejte se světu, naopak využijte možností svobodného života a sbírejte zážitky z cest, zúčastňujte se akcí, mějte kamarády, začněte s úplně novými koníčky, učte se jazyky, hrát na nějaký nástroj..Udržujte se zdravá a krásná..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]