Nejste přihlášen/a.
Co je to ten "smradlavý sliz"? Jestli je to červené nebo hnědé (a hladké na pocit na jazyku), tak je to krvavá zátka a ta se tam musí nechat (nevyplachovat!), aby se rána dobře zacelila a nešla tam infekce. Jestli je to hnis, tak je dobré do toho občas šťournou opatrně čistým párátkem, aby mohl vytékat. Ale hnis to asi nebude, když to není nateklé. Teď to nechte být, v pondělí k zubaři.
Já jsem si po pár týdnech od vytržení zubu z rány vytáhla nějaké vlákno, snad steh, i když nevím, že bych tam nějaký měla... takže vylézt to samo může, ale za tím zubařem zajděte. Tuším, že třísku nebo vlákýnko tělo vytlačí snáze než kousek zubu
Zdravím
Mně zubař upozornil, že v ráně po trhání mohl zůstat právě nějaký zbytek "střep", pokud bych s tím měl problém řekl mi že se za ním mám stavit , spravil by to vytáhl, čili mohu vám poradit jen to samé, netrapte se s tím nějakým šťouráním, ono než něco vyhnisá trvá to většinou dlouho, takže jakmile to bude možné zavolejte řekněte co se stalo najde se určitě termín předpokládám že vás vezme někdy ráno a vyřeší to, stát se to může, u mně s tím zubař přímo počítal ačkoli to nakonec bylo bez komplikací tj. vytáhl vše...Kolikrát si tělo pomůže samo, ale trvá to dlouho a mohou nastat komplikace, on se vám na to mrkne a za nějaký den týden se díra zatáhne a máte pokoj než pak půl roku se trápit s otokem..
To, že je díra pokrytá takovou světlou/bílou hmotou, je normální. Nevím, jestli smradlavý myslíte doopravdy, smrdět by rána neměla. Moc nechápu, co tam ten zubař nechal, moje zubařka velmi pečlivě kontrolovala, že zuby vytrhla kompletní a když u jednoho ulomila kořen, tak ho vykývala a ještě koukala, jetstli ten zbytek vytáhla opravdu celý. Moc se mi nezdá, že by tam zubař nechal vyhnít kus zubu...
Pamatuji se, že jsem jednou po trhání zubu zažila podobný pocit. Druhý nebo třetí den mi z rány vykukovalo něco ostrého a mne napadlo to samé, že je to zbytek zubu. Hned jsem zubařce zavolala, ona mne uklidnila,že je to normální, už nevím, jak mi to přesně vysvětlila, něco jako že je to kost a že se to ztratí. Zanedouho to zmizelo, ale je fakt, že žádný sliz jsem tam neměla, ani rána nepáchla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.