Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strzena kůže

Od: sobul odpovědí: 13 změna:
Ahoj, byl jsem včera hrat fotbal a strhla se mi kůže.Nemate někdo zaručenou radu na brzké zahojeni?
Strzena kůže

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fram
hodnocení

7x

1. Vydesinfikovat Dezinfekce má různé možné verze: klasický peroxid vodíku, napuštěné tamponky, gel nebo lahvička s rozprašovačem (Ajatin, Jodisol), nepálivé varianty pro bezbolestnou dezinfekci (například Betadine)

2. Překrýt

2a "mokrý obvaz"Náplasti a obvazy – s hydroaktivním účinkem podporujícím hojení; ponechávají se na ráně několik dní, nevytváří se pod nimi strupy, omezují tvorbu nevzhledných jizev, obvykle jsou i voděodolné, některé průhledné, což umožňuje průběžnou kontrolu rány (např. Cosmos, Hartmann)

2b "suchý obvaz"Zasypat Framykoinem, přiložit sterilní mul, obvázat či přelepit

2c " mastný obvaz"Infadolan, Borová mast, přiložit sterilní mul, obvázat či přelepit

Volte 2a nebo 2b nebo 2c. *uf* Dle vašich preferencí, dostupnosti a dalších potřeb.

doplněno 16.02.19 18:42:

...A kdyby se rána přece jen zanítila, tak PAK ten zmiňovaný Višněvského balzám by pomohl. Balzám je volně prodejný, a tak ho lidé často používají i na zanícená místa okolo nehtů, ale hodí se také na zánětlivé akné i boláky. Krabička suspenze o hmotnosti 100 gramů vyjde na zhruba 120 korun.

Zdroj: idnes.cz/...

hodnocení

4x

Mám radu, protože v létě jsem si sedřela rameno. Prodává se specielní náplast, koupíte v lékárně. Za čtyři dny pod náplastí doroste nová kůže, náplast zároveň dezinfikuje a zajistí v krátké době zahojení. Krabička se čtyřmi náplastmi stojí 80,- Kč. Název si nepamatuji, ale v lékarně budou vědět.

liska5
hodnocení

1x

Já bych odstřihla tu mrtvou kůži, špricla desinfekcí a nechala dýchat. Chodila bych doma po patě. Až by to zaschlo, tak nějaký hojivý spray nebo olejíček, jako na spáleniny, z lékárny. Pak nosit doma čistou bílou bavlněnou ponožku a často tu ponožku měnit. Pod náplastí to může mokvat.

jabraka*
hodnocení

0x

Mě se stalo něco podobného na prstě nohy.Za tři dny i přes desinfekci mě to místo oteklo a strašně bolelo.Chirurg mi na to použil třešňovského balzám.Což asi ke koupi nebude,přesto to trvalo 10 dní,než se to zahojilo.Rozhodně bych to nenechal na domácí léčbu.

JABRAKA

Technická poznámka - Višněvského balzám.

hi
16.02.19 20:35

*smich*

liska5

Ale taková třešňovice, ta dá zapomenout, že něco bolí *smich*

jabraka*

Terochu jsem už skleroza,třešně nebo višně.Dnes jsou pořád ve zprávách třešně!

JB

liska5

Třešně nebrat / nevolit/ !

sobul
hodnocení

A za jak dlouho myslíte, že budu moci sportovat? Ted to nepřipadá v uvahu, nemůžu na nohu doslapnout a bolí to.

Hlavně to má nějakou příčinu - špatné ponožky? V klidu se zahojí noha za cca. 2-4 dny.

sobul
hodnocení

Ano buď spatne ponozky nebo spatne halovky. V tech halovkach jsem byl poprvé. Jsou úplně nové.
liska5

Nejhorší jsou ty ponožky, co mají uvnitř froté s vysokým obsahem umělého vlákna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]