Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Společenské hry pro dítě 9 let

Od: myrush odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jestli byste mi mohli doporučit nějaké společenské hry, pro 9 letého kluka. Nejlépe nějaké, u kterých by se zároveň i učil.

Ocením každou radu, tip...Předem moc děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michala*
hodnocení

1x

Jako děti jsme s rodiči hráli hru "Město, jméno, zvíře, věc, rostlina, stát, ..." Asi to mnozí znáte, na papír se napíšou zmíněné názvy vedle sebe do sloupců a pak jeden začne říkat abecedu a ten, který je v pořadí za ním, tak řekne stop dle jeho uvážení a na to písmeno, které je řečeno píšete vše to, co vás první napadne, takže třeba Město na písmenko P - Praha, ... Ten kdo má první vše napsané, tak řekne stop a všichni přestanou psát a říká se, kdo co má a poté se boduje. Vyhrává, ten kdo má nejvíce bodů *palec* Nebo hry SCRABBLE (JUNIOR nebo DUHOVÝ) nebo KRIS KROS (DĚTSKÝ) jsou to společenské hry se slovy :)

hodnocení

0x

Hledejte na netu pod pojmem NAUČNÉ HRY. Je jich tam nabízeno mnoho. Zkuste také mrknout na ŠKOLA HROU - dobrodružství. Ta je třeba tady: kouzelnyhrad.cz/...

hella*
hodnocení

0x

Určitě bych Vám doporučila Česko junior a taktéž Activity junior, moji 9,5 letou dceru moc baví a spoustu nového se přitom dozví. Dále není špatný Scrabble pro děti - kvůli velké slovní zásobě a vlastně ani Dostihy a sázky - tam musí děti přemýšlet a kalkulovat alespoň krok dopředu.

dejavu*
hodnocení

0x

Mrkněte sem 4kids.cz/... je tam pár zajímavých, dobrodružných. Já jsem s poučnými hrami, kde by se dcera něco naučila, nesklidila úspěch, kupovala jsem takové se zrcátky, kde se postavil panáček a ukázal správnou odpověď ap., anglické pexeso ap., ale dcera vždy neomylně vytušila poučování a hra jí nebavila. :)

fidonet*
hodnocení

0x

No stolní hry společenské naučné m: veliky problem, drahe, baví jen chvíli a učí jen všeobecně, většinou informace všeobecných razů, typu : nejvyšší hora čech. atd ( vhodné pro starší děti ). Ale takove hry baví jen chvilku.

Nasměrovávat Vás na NET k PC je moderní, dělam to nerad, ale tam opraddu najdete MNOHO hodně zábavných a naučnáých CD her. Bufd na nainstalování, nebo online. Třeba Veselá matematika, než jdeme do školy, hry Alík, ale třeba i včelka Maja. Dcery se na tom naučili matematické zaklady již v 5 letech, Je to opravdu velmi zabavnou a herní formou. Pak už jsou verze : jdeme do 1,třídy do druhe atd. Jsou hry opravdu do každeho odvětví. Jsou mnohem levnější, nezabírají místo a každy hra je jiny a mají volby obtížnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]