Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hádka s rodiči

Od: omezovany odpovědí: 9 změna:

Ahoj

Před chvílí jsem se pohádal s rodiči krz to že se dnes chci jít s kamarádem projet na kole po zdejší cyklostezce jelikož už včera bylo u nás na sluci 15 stupňů a dnes má být ještě větší teplo.

Začla řvát že na to není počasí a táta byl s ní jen proto aby se nemusel hádat. Jinak by mi to dovolil kdyby nebyla doma.

Není to jen kolo proč se sní denně chytnu, trpí psychyckými potížemi s kterými se neléčí a je to stále horší a horší.

Furt se bojí že jí někdo zabije, přepadne a panicky pořád zamyká dveře do bytu, bojí se jezdit do větších měst že jí tam někdo zastřelí apod.

Pak má nějakou upjatou myšlenku že prý beru drogy což nechápu jak jí to mohlo napadnout. Táta mi řekl ať s mámou nemluvím jak se svýma kamarádama a na to jsem řekl že s nima mluvím líp... Což je naštvalo ještě víc.

Už to prostě nezvládám a kolikrát tu prostě vybuchnu protože prostě ona příjde s práce a hned začne na mě a na tátu pořvávat jaký jsme idioti a debilové a to bezdůvodně nebo spíš si ty důvody vymýšlí.

Mě kolikrát řekne zmr e nebo zku venče... Už nevím jak to řešit táta s tím nic nedělá ani asi nechce a ona sama se sebou už vůbec.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mamka*
hodnocení

2x

Máš-li to doma nesnesitelné, požádej sociálku o umístění do dětského domova a pak můžeš srovnávat.

omezovany
hodnocení

Řešila to škola, ta mi domluvila paní ze sociálky která je zároveň psycholožka. Tenkrát jsem psycholožku i chtěl protože už jsem z toho byl hodně vyčerpaný ale nekonec se to tenkrát hodně uklidnilo protože mámě asi došlo co dělá ale to jen na chvíli.

Takže i sociálka u nás už hrala roli... To píšu jen proto kdyby někdo zpochybňoval mojí situaci.

A máte pravdu, v děcáku by to bylo možná horší ale to by se nestalo protože se mě tenkrát chtěla ujat babička s dědou.

hodnocení

0x

Zdravím. Píšete zde o problémech s rodiči opakovaně. Máma je nemocná a Vy byste ji měl respektoval a nebýt na ni drzý. Ona za své psychické problémy nemůže. Vy to nevyřešíte, zkuste promluvit znovu s otcem, ať s mámou komunikuje o léčbě a návštěvě odborníka. Kdyby se máma léčila, ulevilo by se vám všem. Ale musí chtít sama. Otec by se v tomto měl začít více angažovat, abyste to neodnášel Vy.

omezovany
hodnocení

No ona určitě chtít nebude protože si myslí že je bezchybná a tátovi jsme prý oba ukradení jak před chvilkou ještě dodal...

To kolo mám ale nakonec povolený...

Jen mě štve že jsem prostě zase vybuchl ale tohle se tu děje odjakživa a už mám jaksi trochu pochroumaný nervy což na sobě pozoruju i jinde než doma.

Samozřejmě nebude chtít - a nemáš ve svém věku snadnou úlohu.

Snaž se co nejlépe jednat s oběma rodiči a spíš se v klidu večer táty zeptat, jestli se dá mamince pomoct. Když dítě nechce poslouchat, dostane příkaz nebo na zadek. Když neposlouchá dospělý, je to velký problém...

Uvědom si, že "kdo seje vítr, setká se s vichřicí". To znamená, že když na tebe někdo křičí a nařizuje, uvědom si své postavení a možnosti, skloň před rodiči hlavu a pomoz jim. Když se budeš hádat, nikdy nevyhraješ. Naopak ony potíže budou horší. Dalo by se říct, že své matce ubližuješ. Není tak silná, naopak, každý takový den ji zabíjí.

Držím palce, aby vše nakonec dobře dopadlo.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud zde píšete o jednom nevyřešeném problému opakovaně a rady nevnímáte, tak chyba nemusí být na straně rodičů (u matky). Už nám nepište a třeba více přemýšlejte o své rodině a hlavně o svém chování v ní. Zdravím!

lidus*
hodnocení

0x

Včera bylo krásně a zatím co moje vnučky na horách lyžovaly, děda vytáhl s kamarády motorku. Nevidím důvod proč nedělat co počasí dovolí. O matce mlivíte jako ONA, nesnáším toto slovo, je to matka, mamka, maminka. Pokud vás tituluje jak píšete, měla by se léčit.

pb®
hodnocení

0x

Počasí na kolo zcela jistě je, cyklisti jezdí skoro celý rok, samozřejmě k tomu mají vhodné pláště. Já jsem byla ve čtvrtek i v pátek na cyklostezce na bruslích a některé slečny už se vystavovaly v tílku, což mi tedy přišlo dost přehnané. Já v čepici, roláku a bundě, přeci jen člověk jede rychle, tak to docela fouká. A pak to chce něco suchého na převlečení nebo nikde dlouho nezastavovat.

liska5
hodnocení

0x

Možná by pomohlo navštívit jejího obvodního lékaře a poradit se s ním, jak to udělat, aby ji viděl psychiatr, že její chování je za hranou a že to decimuje celou rodinu. Ta oslovení, ty fobie, to je fakt psycho. Otec asi kapituloval, aby byl doma klid.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]