Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit, zda-li si vzít na dovolenou do Egypta jako měnu euro či dolary? Záleží to na středisku, nebo lze říct, že si mám vzít třeba dolary? Děkuji...
Vemte si klidně Eura v bance si je směníte za Libry LE no problem.Byl sem tam 3X a 2X Dolary 1X Eura.Hurghadu vybírejte opatrně v centru dost rušno a měl sem smůlu na hotel nebyl tam korál=nic podvodou nebylo! jen pár jehel.V Sharmu Rehana resort zas útes a nevhodný pro děti,ale krása krása pod vodou a naposledy v Tabě El Wekala tam ostrůvky korálové viděli sme mureny a několik perutýnů paráda ,zas se tam někdy vrátím ...hotel vyberte dle recenzí a peníze se tam taky řeší
ahoj, jedu letos poprvé do egypta, a chci se zeptat jak je tam ostré slunce? jsem zvyklý používat silnější opalovací krémy, např. tento astrid 10, myslíte že to bude stačit nebo je v egyptě trochu ostřejší a mám si vzít ještě silnější krém?
Vozíme krémy s vyšším faktorem, záleží jak máte citlivou pleť.Ale 10 je slabá ,volte 30 a kupte i panthenol po opalování,příjemně zklidňuje pokožku. Příjemný pobyt přeji.Já si vozím opalovací vodu po té krásně zhnědne pokožka.Nejlepší jsou přípravky ve spreji dobře se nanášejí .
A vezměte si kvalitní sluneční brýle.Paprsky slunce jsou tam velmi silné.
Loni v březnu jsem měl v Káhiře € a nebyl nejmenší problém. Měnil jsem na egyptské libry. S přímým použitím € v obchodě apod. zkušenost nemám.
Takže vy jste vlastně takovej ten, co sice ještě nekoupil ani sele, ale už teď se hádá s manželkou, jestli bude ze zabíjačky více jitrnic nebo jelit. Až naplánujete a našetříte (tipuji ve vašem případě období cca 15 let a více), tak se zase ozvěte, tady vám každý rád poradí
No dovolte? Jak vůbec můžete toto tvrdit? Nebudu zde řešit můj věk, ale rozhodně mi není 15 a víc - ale jak se říká: Podle sebe soudím tebe - to si už přeberte jak chcete. Nechci se rozhodně nějak dohadovat, za to mi to nestojí ta energie.
My vozíme všude do začátku 100E na první nákup a pak si vybíráme v bankomatu, tam se můžete pak rozhodnout co si vyberete. A nemáme strach,že nám někdo peníze ukradne. Je to vždy v naprosté pohodě. Přeji krásnou dovolenou.A krémy volte s větším faktorem . 10 je slabá i u nás.
doplněno 02.05.10 10:24:Pardon na krémy se ptal někdo jiný, ale to nevadí.
Náhodou na lonské dovolené KV na nás žádné ruble nechtěly, ale stalo se mi jednou, že když jsem si koupila koupelovou sůl, prodavačka automaticky na nás po ruski. Povídám jí my jsme Češi, ona se divila, já povídám, ničevo. Rusů tam bylo habaděj, ale nevadili tam nijak, naopak, kam se leckdy za nima hrabeme. Nebýt jich, tak je tam prázdno. Když jsem se ptala na cestu, vždy nás nějaký Rus ochotně nasměroval. Finančně si myslím, že by za to byly 4 Hurghády. Je tam ale krásně, stálo to za to. Zatím nejkrásnější města jsou Praha, Český Krumlov, a Karlovy Vary.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.