Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemocenská nástup do práce..jak dlouho?

Od: tazatelka odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, jsem teď 4měsic doma . Teoreticky..kdybych nastoupila do práce 1.4. tak bych měla mít ještě 17.4 . Nemocenskou. A výplatu až 14.5. chápu to dobře?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kdybyste 1.4. nastoupila do práce, tak výplatu za 4 dostanete patrně 14.5. (pkud máte 14. výplatní termín) a nemocenskou za březen dostanete podle toho, kdy OSSZ dostane Vaše doklady - tedy poslední díl tiskopisu s potvrzením zaměstnavatele o Vašem nástupu do zaměstnání.

tazatelka
hodnocení

Díky . Ano 14.mám vyplatní termín a nemocenská mě chodí 17.

Výplata nemocenské nemá pevně dané datum. Nemocenská musí být vyplacena do 30 dní ode dne, kdy na správu soc.zabezpečení dorazí kompletní doklady pro výpočet a výplatu. Protože ukončení dostanete od lékaře 31.3. a ponesete ho do práce, tak kdyby to zaměstnavatel stihl potvrdit a odevzdat na OSSZ už 1.4., musí doklad projít výpočtenm ana odd.nem.pojištění a aprobací na kontrolním. Pak se odesílá k výplatě (vyplácí ČSSZ v Praze) a bankovní převody taky pár dní zaberou. Nemocenské dávky se vyplácejí denně - co dřív přijde, to je dřív vyplaceno (pokud je to kompletní, nechybí podpisy, razítka apod.).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]