Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám začít podnikat?

Od: miklovic odpovědí: 2 změna:

Dobrý deň všetkým.

Uplne náhodou som narazil na tento server, čo mi prišlo aj vhod. Už dlhší čas sa zamýšľam nad podnikaním, ale neviem si rady. Službu mám vyriešenú, priestory tiež, účtovníctvo tak niak zvládam, ale zvažujem pre a proti. Mám 30 rokov a rodinu. Manželka je na materskej s dieťaťom a moje zárobky mi nedávajú veľa možností. Dávame na stavebné, ešte niaku mincu stranou a to je s osobnou spotrebou tak akurát. Ak prídem do banky (hypotéka) a poviem im príjem, tak ma "vyhlasujú za odvážlivca mesiaca". Moje prímy sú cca 15000. Nechcem sa dotknúť ostatných, ale na ďaľší životný krok- vlastné bývanie, je to asi pre banku málo.

Preto rozmýšľam o podnikaní. Som remeselník, umelecký rezbár, reštaurátor. Postavil som si dielňu a chcel som začať. Ale keď sa rozpútala kríza naplno, veľa zákazníkov odložilo našu spoluprácu na neurčito. Mám stabilné zamestnanie, ale s tým prímom mám obavu, že prešľapujem a budem prešľapovať v živote na mieste. A to nevravím o šéfovi( asi ako každý).

Skúsenosti mám(podnikal som), zručnosť tiež, ale aj obavu. Myslíte, že je správne teraz skúsiť ísť na vlastné nohy?

Ďakujem za názory.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

repak*
hodnocení

0x

A co Vám brání začit souběžně se současnou prací po večerech, víkendech, ... Kdysi takhle začalo víc lidí. Chytli se - šli do toho naplno, nechytli - zůstali v práci.

miklovic
hodnocení

Práveže takto existujem už niekoľko mesiacov a neostáva mi čas na rodinu.Tiež to nieje to pravé. Z práce prichádzam o 16:00, neobedujem sa a hybaj do dielne do 20:30. Je to málo času na solídne fungovanie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]