Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

BránaBanky/Převod/Gopay - uvidí příjemce údaj

Od: tmere odpovědí: 6 změna:

Zdravím, zajímalo by mě, když platím za zboží bezhotovostně, jaký způsob platby jak může prozradit údaje(jaké - hlavně jméno, číslo účtu, číslo karty?): Tedy na straně příjemce - obchodníka.

- Bankovní převod (tam je to asi známé), poslední dobou se vy výpisu ukazuje jméno odesilatelů

-Platební brána banky (otevře se internetové bankovnictví s předvyplněni údaji platby. Mimochodem je zde platba okamžitá? Odhaduji, že zde se prozradí stejné údaje jako u bankovního převodu

- brána gopay / 3DSecure: otevře se stejně vypadající stránka nezávisle na mé bance - chce to číslo karty a kód, případně ověření SMS.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

U bankovního převodu dostane příjemce číslo účtu odesílatele, částku, symboly (variabilní, specifický...), poznámku, pokud ji odesílatel zadal a většinou i název účtu (záleží na tom, jak to má která banka nastavené).

Takové ty "rychlé platby" jsou defacto normální bankovní převody, ale obchodník dostane z banky okamžitě potvrzení o tom, že transakce byla zadaná a nemusí čekat s odesláním zboží ten jeden den až skutečně přijdou peníze na účet.

U platby kartou prostřednictvím platební brány (gopay, paypal...) dostane obchodník částku a variabilní symbol (číslo objednávky), v žádném případě nedostane číslo karty (to zná jenom platební brána, která je z principu důvěryhodná, což obchodník být nemusí)

hodnocení

0x

Nemáte se čeho bát. Mám 3Dsecure u karty od Fio. A právě tam je placení spolehlivě cháněné. Samozřejmě, že musíte uvést číslo své karty, jak jinak byste chtěl zaplatit, kdybyste to chtěl tajit. To je jako kdybyste šel do obchodu, chtěl platit hotově, ale odmítal byste otevřít peněženku a vytáhnout požadovaný obnos. ;) Nebojte se toho, obchodník žádné informace, které by Vás mohly poškodit, nedostane. Kdyby to bylo tak snadné, to by potom vůbec platební karty nemohly existovat. A právě že každá Vaše platba, která je potvrzena až po zadání kódu, který Vám přijde sms zprávou, je spolehlivá. A jestliže nemáte zkušenosti, tak pořádně čtěte všechno, co to po Vás chce, abyste si byl jistý. Po několika platbách, už Vám to ani nepřijde.

hcdd
Ne ve všech eshopech se potvrzuje platba sms. Na mnoha se zadávají jen údaje z karty a je hotovo.

Ano, ne ve všech. A to platí pro platbu do Číny. Ale pokud budu platit kartou tady u nás, v nějakém internetovém obchodě, tak moje banka mi vždy před odesláním sumy, pošle ověřovací kód. KLdyž platím na Aliexpressu, tak tam samozřejmě ne. Tam mají jiná opatření, aby chránili své klienty. Jaká, to já Vám nepovím, ale co jsem se dočetla, tak jsou velmi přísná a dobře udělaná. Nechci nic zakřiknout, protože platím kartou v cizině opravdu velmi často, tak aby se mi třeba zrovna zítra něco nepřihodilo...;)

Dobrý den,

obchod si potřebuje strhnout obnos z mého účtu,ale banka mi poslala zprávu, že je nutné zadat ePIN,ale nevím kam jej mám zadat.

Děkuji

jirib
Od 1.1.2021 musíte mít od banky nainstalovanou aplikaci(Komerčka KB_klíč),ve které potvrdíte platbu kartou na internetu E-pinem...Na sms už to nejede!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]