Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Souběh HP a OSVČ podpora v nezaměstnanosti

Od: ivona* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

HPP se mno zaměstnavatel ukončil 24.1.2019 (délke HPP 2 měsíce), OSVČ jsem ukončila 28.1.2019 (délka OSVČ cca 5let).

Podpora v nezaměstnanosti mi byla přiznána. Domnívala jsem se, že bude počítána z uvedeného souběhu.

Úřad prace mi přiznal podporu pouze z OSVČ. Je tento postup správný?

Děkuji za odpověď

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Podle toho, co uvádíte, jste patrně z HPP nesplnila podmínku trvání zaměstnání v délce alespoň 12 měsíců v rozhodném období (tj. ve dvou letech před žádostí o podporu). Zákon o zaměstnanosti je v této pasáži na pochopení a vysvětlení složitý, možná by Vám to lépe vysvětlili na ÚP, kde mají rozpracovanou metodiku a jsou proškolení.

iz*
hodnocení

1x

Podle mých informací se podpora počítá vždy jen z posledního zaměstnání (poslední pojištěné činnosti).

Pokud Vaše zaměstnání (HPP) skončilo 24. ledna a SVČ až 28. ledna, je podle mne poslední pojištěnou činností právě ta SVČ.

Něco podobného je v případě, že někdo někde pracuje "x" let, potom změní zaměstnání a nové zaměstnání skončí po pár dnech ve zkušební době. Pak se podpora vypočte z pravděpodobného příjmu z toho nového zaměstnání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]